PUBLICITAT

Els Pastorets més actuals

  • El contrast entre realitat i ficció i la batalla de sexes, dues novetats de la 21a edició
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge d'un assaig de la funció dels Pastorets d'aquest any. Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els Pastorets de Folch i Torres tornen a Sant Julià de Lòria aquest Nadal – mb quatre representacions, la primera el 26 de desembre– i amb la mateixa direcció que la passada edició (Alfons Casal i Joan Hernàndez), això sí, amb novetats importants: l'argument i els actors, la música i balls en directe, un contrast més marcat entre la realitat i la ficció: aquest any «en Lluquet i en Rovelló són joves del nostre segle que es veuen transportats al món dels pastorets», i s'introdueix la lluita de sexes «que es veurà reflectida tant entre l'enfrontament entre el Cel i l'Infern, com dins del propi Infern, en una tensió entre Satanàs i Llucifer».

Una de les coses per la qual la direcció segueix apostant és la unió entre el cinema i el teatre, amb un pròleg i un epíleg en format audiovisual, tal i com es va fer l'any passat.

Més de 150 persones participen en la 21a edició consecutiva d'aquesta representació a Sant Julià. A banda del 26 de desembre a les 20 hores, les altres tres funcions tindran lloc el 27 de desembre a les 21.30 hores, el 4 de gener a les 18 hores i el 6 de gener a les 18 hores. Les entrades estan disponibles als punts de venda habitual per un preu de deu euros.

Un recorregut emocional

És clau el factor «actualitat» introduït aquesta 21a edició; en la introducció i la cloenda en Lluquet i en Rovelló viuen en l'època actual i tenen problemes reals que els porten al món de fantasia d'Els Pastorets, amb un viatge a través del cel i l'infern.

Casal, tal i com va informar l'ANA, va destacar el «recorregut emocional» d'en Lluquet. De fet, tant el seu personatge –que en l'actualitat es dirà Lluc– com el d'en Rovelló comencen la història des de l'època actual amb una festa de comiat en la qual han de sortir a buscar la seva amiga Isabel i «s'endinsen al món de la màgia».

En aquest viatge tenen «un moment de superació» que després afecta a la seva vida personal quan tornen a la vida real, va explicar Casal. Aquest procés es dóna, a més, entre dos formats: el cinema i el teatre. Seguint l'esquema de l'any passat el pròleg i l'epíleg són projeccions audiovisuals, mentre que el viatge pel cel i l'infern es veurà dalt l'escenari.

Una altra novetat és la incorporació de música i dansa en directe amb la direcció d'Ivan Caro que portarà la tradició i el folklore del Pirineu. També els infants, segons va explicar l'ajudant de direcció, Joan Hernández, tenen noves accions com ara fer de pastorets dansaires.

Així mateix, la lluita entre el cel i l'infern es transforma en una lluita entre sexes «amb petites coreografies de combat» entre Satanàs i Sant Miquel.

Pel que fa als actors, repeteixen els principals com Xavi Pérez fent de Rovelló i Iris Orriols com a Llucifer, mentre que altres personatges seran: Lluís Adrán fent de Satanàs, Judit Martín de Sant Miquel, Olalla Losada interpretant a Isabeló i Jonathan Jiménez que serà en Lluquet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT