PUBLICITAT

Cinca: «El pressupost amb menys dèficit dels últims sis anys»

  • El ministre defensa la necessitat de cobrir les vacants generades
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

En la seva primera intervenció durant el debat al Consell el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va defensar el projecte de pressupost en el sentit que s'està arribant a l'equilibri entre ingressos i despeses a la vegada que se segueix amb la línia d'ajust i contenció. A més a més, va recordar que es tracta del pressupost «amb menys dèficit dels últims sis anys», i molt per sota del de la tònica dels països de la Unió Europea, tenint en compte que aquest dèficit correspon a l'1,2% del PIB.

Cinca, que va seguir la línia de defensa exposada durant la presentació del projecte de llei del pressupost a mitjans d'octubre, va defensar la necessitat de flexibilitzar la contractació d'eventuals i de vacants generades els darrers anys, un dels aspectes que esmenarà el grup demòcrata al text presentat. Va exposar que no es tracta de cobrir més efectius i engrandir l'administració sinó de mantenir-se: «no podem créixer però tampoc podem no cobrir les vacants que es van generant».

D'altra banda, el ministre també va destacar que, segons les previsions de tancament de l'exercici 2014, no s'haurà de tornar a recórrer a les reserves d'Andorra Telecom per cobrir «el petit dèficit» que hi pugui haver. En tot cas, només seria necessari recórrer als beneficis de la parapública, però no a les seves reserves.

Finalment, Cinca va reiterar que diversos indicadors mostren una millora de l'economia, i que s'espera tancar el 2014 amb un PIB positiu després que aquest indicador hagi disminuït un 16,5% des de l'any 2008. Amb tot, el ministre va indicar que les mesures de contenció salarial aprovades fa tres anys no es derogaran «fins que la recuperació s'hagi consolidat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT