PUBLICITAT

El Senat retarda l'entrada en vigor del CDI amb França

  • L'UMP el rebutja perquè permet fiscalitzar tots els residents a l'estranger
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'hemicicle del Senat francès Foto: EL PERIÒDIC

El Senat francès va retornar ahir el Conveni de no doble imposició (CDI) entre Andorra i França a l'Assemblée Nationale. La clàusula que preveu que els francesos tributin a França encara que no hi resideixin en el cas que en un futur s'aprovi un impost d'aquestes característiques va portar el grup de l'UMP (Union pour un mouvement populaire) a rebutjar el conveni.

Així, el text retorna a l'Assemblée Nationale, on s'hauria de modificar, tornar a aprovar i retornar al Senat, cosa que no serà necessària perquè l'Assemblée també es pot acollir a un procediment extraordinari en aquests casos. Els tràmits anunciats per l'oposició que ja van fer els diputats de l'UMP al text en el debat a la cambra baixa, endarreriran una mica l'aprovació del conveni. No obstant això, ahir el cap de Govern, Toni Martí, va treure ferro a la cosa i va reiterar que estarà aprovat i entrarà en vigor al gener. Martí va reiterar que hi ha el compromís de les dues parts contractants –França i Andorra– de que el CDI s'aprovi abans d'aquesta legislatura.

La clàusula del Conveni que reserva el dret de doble imposició per part de França als seus ciutadans a l'estranger és la causant del desacord. I si bé la dreta de l'UMP no té majoria a l'Assemblée si que la té al Senat, i el text no ha passat.

Amb tot, l'Assemblée podrà aprovar el text en segona volta i ratificar-lo sense el consentiment del Senat, perquè pugui entrar en vigor. I és que ara mateix l'Assemblée no pot modificar-ne el contingut perquè el text ja va ser aprovat pel Consell General i evidentment, ha de ser el mateix. Més endavant, es podrà modificar si cal per ser aprovat per tots dos països. La disputa per aquest apartat «no és una qüestió que preocupi a Andorra, i en tot cas no està previst que es pugui aplicar», va argumentar Martí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT