PUBLICITAT

Els simpatitzants de Ciutadans debaten avui sobre les generals

  • La plataforma massanenca no té intenció de decantar-se per una opció concreta
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Baró el dia de la victòria de CC a les eleccions comunals Foto: ÀLEX LARA

Els simpatitzants de Ciutadans Compromesos (CC) –la plataforma que governa al Comú de la Massana– es reuneixen aquesta nit a l'Hotel Palomé en una trobada que no és com la que fan cada mes i mig. A l'horitzó més proper hi ha la propera cita electoral del març per renovar el Consell General i la parròquia massanenca s'erigeix com una peça clau on la disputa entre Liberals d'Andorra (Ld'A) i Demòcrates per Andorra (DA) serà molt ajustada. I és que les paperetes estaran en mans del votants de CC i de Moviment Massanenc (MM), l'altre força viva a la corporació que sembla més decantada cap al so liberal després de les darreres eleccions comunals on els dirigents de MM van tenir la sensació que la suposada imparcialitat de Toni Martí no va ser tal.

Ara és època de travesses i especulacions, però fons internes del CC van assegurar ahir que la plataforma no té cap intenció de pronunciar-se públicament sobre cap mena de suport polític en clau general i que, en tot cas, seran els simpatitzants d'aquesta formació política els que aquesta nit s'hi posicionaran i hauran de fer campanya de forma individual. «Ciutadans, com a plataforma que és, no està disposada a fer pactes en unes eleccions legislatives», van declarar les fonts, i en tot cas si hi ha una «projecció política s'haurà de fer aquesta nit», però no com a col·lectiu.

Baró per DA / Per la seva banda, el cònsol major, David Baró, es va remetre ahir a les manifestacions que va fer dissabte a l'estació de Pal, quan va subratllar que dins de l'equip comunal hi ha gent amb sensibilitat diferents. Des de l'estació sí que a títol individual va assegurar que donarà suport a DA i va descartar que CC faci un salt a la política nacional.

Ciutadans Compromesos, la formació que va concórrer a les passades eleccions comunals a la Massana amb l'ara cònsol David Baró al capdavant, va decidir iniciar el procés per constituir-se en plataforma ciutadana el febrer del 2012. Així es va acordar en el decurs d'una reunió a la que van acudir simpatitzants de la candidatura.

Els actuals membres de la majoria comunal de la Massana van exposar les principals línies de treball que ja s'han començat a dur a terme i posteriorment es va acordar constituir la Plataforma de CC.

En aquells moments a través d'un comunicat la nova plataforma va posar de relleu que es recollien les diferents sensibilitats de les persones que ja integren el grup, així com totes les inquietuds que els ciutadans de la Massana van anar exposant durant els darrers mesos, per tal poder crear un ampli entorn de debat i opinió. En total són vora la vuitantena de persones.

Tanmateix, a la Massana com en altres parròquies concorren característiques que la fan especial. Noms com Joan Gabriel, Candid Naudi i els germans Garrallà poden tenir una influència cabdal a l'hora de decantar el vot a les generals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT