PUBLICITAT

Homs confirma que l'aeroport podrà rebre vols a partir del dia 8

  • La infraestructura serà cogestionada per la Generalitat i el Govern
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
La torre de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

L'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell podrà rebre aviació comercial a partir del proper dijous 8 de gener i es convertirà així en una infraestructura d'ús públic en la que podran operar vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus o aerotaxis.

Així ho va explicar ahir a la roda de premsa després del Consell Executiu el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, desprès de que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i el Govern d'Andorra acordessin ara fa un any impulsar actuacions per convertir en ús públic la infraestructura — des de la seva obertura al 2010 era d'ús privat —, objectiu en el que la Generalitat va invertir un milió d'euros.

Tot i que encara no s'ha concretat quines companyies començaran a operar a l'aeroport, Homs va constatar que les característiques de la pista d'aterratge condicionen el tipus d'avions que podran actuar en aquesta infraestructura, destacant que són vols amb un màxim d'entre 20 i 30 passatgers.

El Consell Executiu de la Generalitat també va aprovar autoritzar la subscripció del conveni d'enteniment amb el Govern d'Andorra per la cogestió i la promoció conjunta de l'aeroport amb l'objectiu que sigui un «revulsiu» per al territori.

Així, es va concretar que la gestió i l'explotació de l'aeroport continuarà a càrrec de la Generalitat, a través dels Aeroports de Catalunya, mentre que el Govern andorrà aportarà el 50% del cost d'explotació de la infraestructura i una part variable en funció del número de passatgers que arribin en vols comercials.

També es crearà una comissió mixta formada per representants dels dos governs, encara que presidida per un membre de la Generalitat, que aprovarà els plans de treball cada dos anys, informa Europa Press.

Homs va negar que l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell vagi en detriment del d'Alguaire, també ubicat a Lleida, perquè «són equipaments de característiques clarament diferents pel que fa a les seves dimensions, i això condiciona la possibilitat d'acollir diferents operadors».

Així, el Govern ja ha obtingut tots els permisos perquè l'aeroport pugui estrenar-se l'any que ve.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT