PUBLICITAT

Martí felicita el Nadal als integrants de l'EENSM

  • Salut preveu millorar les instal·lacions de la residència l'any vinent
EL PERIÒDIC
SANTA COLOMA

Periodic
Antoni Martí a la nova sala multisensorial de l'EENSM, ahir Foto: ANA

El cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, van visitar ahir l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) per felicitar el Nadal als integrants del centre. A més, les autoritats van poder copsar el funcionament de la nova sala multisensorial que l'Executiu va finançar amb uns 1.500 euros. Rodríguez va manifestar el seu compromís amb la remodelació de la residència l'Albó per adaptar-la a les necessitats dels usuaris i va recordar que les obres s'iniciaran el 2015.

El cap de Govern i la ministra van destacar les millores fetes a l'escola en els últims anys i van reiterar el seu compromís per continuar amb la residència. «S'han fet obres a l'escola, ara el repte és millorar la part de la residència», va dir Rodríguez. El projecte comença el 2015 amb una partida d'uns 100.000 euros i diversos plurianuals fins al 2017 per arribar als 600.000 aproximadament, com va explicar la directora de l'EENSM, Celine Mandicó.

Mandicó va dir que cal condicionar aquest espai per «donar major qualitat» ja que, al cap i a la fi, «és la substitució de la família i han d'estar en el millor ambient possible», informa l'ANA.

La seva funció és «estimular a nivell sensorial les persones amb molta dependència i que no poden desenvolupar altres tipus d'activitats», va afirmar la directora de l'Escola. L'habitació compta amb una columna amb bombolles de color i llums per estimular el tacte, l'oïda i la vista. La ministra va recordar que espais com El Cedre disposen d'aquestes instal·lacions i «normalment dóna molt bons resultats». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT