PUBLICITAT

La modificació de la llei de l'Energia s'aparca fins la propera legislatura

  • «Estarà sobre la taula del Govern properament», assegura Moles
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Fa més d'un any que el director de Feda, Albert Moles, anuncia modificacions a l'actual llei de l'Energia per tal per tal de facilitar l'entrada de capital privat a les inversions que vol dur a terme. De fet, al dinar de fa tot just un any Moles assegurava que el text estava molt avançat. Ahir ho va repetir, afegint que ja hi ha esborranys i que el text definitiu «estarà sobre la taula del Govern properament». De fet, és un projecte que han treballat conjuntament entre l'Executiu i la parapública. Ara bé, malgrat el treball intens no s'ha arribat a temps per a aquesta legislatura. Moles va reconèixer que la llei s'haurà de deixar fins el proper Govern.

És a dir, tranquil·lament pot passar un any fins que entri una llei llargament reivindicada per Feda, i també pels propis privats. La parapública calcula que per millorar la producció pròpia i per renovar la xarxa elèctrica del país cal una inversió de 235 milions durant la propera dècada. I per aconseguir-ho, vora un terç d'aquesta quantia ha de procedir de capital privat.

La intenció de les modificacions a la llei és que la parapública perdi el monopoli de producció d'energia per poder formar sinergies amb privats. La fórmula prevista és partint d'inversions exclusivament privades (com seria el cas de les centrals hidràuliques que volen fer les mútues elèctriques sota el paraigua d'AESE), o d'altres acompanyades amb Feda amb capital mixt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT