PUBLICITAT

Abans que el telecabina, un bus fins l'hotel

  • Arcalís anirà a buscar els clients al seu allotjament per evitar que es quedin sense lloc al Freebus
C. G.
ORDINO

Periodic
Uns esquiadors pugen a un autobús. Foto: EL PERIÒDIC

Fa anys que planeja sobre l'estació d'Arcalís el gran (i car) projecte de construir un telecabina que uneixi les pistes fins el poble de Llorts. Seria una manera d'acabar amb els problemes d'accessibilitat de la carretera, i de fer per tant més atractiva l'estació. El cònsol d'Ordino, Ventura Espot, assegurava fa vora un any que s'estava negociant amb uns inversors estrangers, els quals s'havien interessat en la construcció d'aquest giny i fins i tot en fer-hi zones residencials al seu peu.

Però aquesta idea s'ha anat diluint i s'ha acabat d'enterrar (almenys temporalment), amb l'arribada del nou director general del sector, Xabier Ajona, l'estiu passat. En unes declaracions a aquest rotatiu, Ajona assegurava que pensar en instal·lar un telecabina era fer volar coloms i que, abans, «hi ha moltes coses a fer». Una d'aquestes és la de millorar l'atenció i el servei que s'ofereix als esquiadors, concretament a aquells que s'allotgen als hotels de la parròquia ordinenca i que volen accedir a les pistes sense tocar el cotxe.

Fins l'any passat l'única opció era el Freebus, servei que Vallnord ofereix des de la Massana fins Arcalís. I tal i com indica el seu nom, de manera gratuïta. Però amb aquest servei, molt sovint les persones que s'allotjaven als hotels d'Ordino (per exemple, a la Cortinada o Llorts) es trobaven, després d'esperar a la parada que arribés l'autobús, que anava ple i que no podien pujar. És a dir, «els que dormien més a prop de l'estació eren els que es quedaven sense el servei», va exposar Ajona. En paral·lel, el segon Freebus d'Arcalís, el que uneix l'Hortell amb els Planells, «feia trajectes buits o mig buits».

Per tal de canviar la situació, aquest any s'incorporarà un servei directe que anirà a buscar els clients a l'hotel. És a dir, una mena de transfer. El vehicle gran que uneix l'Hortell amb els Planells se substitueix per dos de petits. Un seguirà fent aquesta ruta, i el segon farà «un servei nou, més personalitzat». En d'altres paraules, portarà els esquiadors fins Arcalís sense que aquests s'hagin d'esperar al Freebus. En qualsevol cas, però, el trajecte gratuït de la Massana fins Arcalís es mantindrà com l'any passat.

Així, els esquiadors més fidels (aquells que dormen prop de pistes), podran accedir de manera còmode a l'estació. Una opció que ha de permetre tenir-los més contents. Ajona ho té clar: aquest és «el millor telecabina que els podem oferir». Els projectes faraònics, deixem-los per a més tard.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT