PUBLICITAT

Objectius ambiciosos, calendari curt

  • Lluís Marín i Maeva Estevez tenen menys proves de les habituals després de la suspensió d'algunes d'elles
ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, Carles Visa, Mireia Maestre, Lluís Marín, Maeva Estevez i Aniol Artigal, ahir a la presentació Foto: ÀLEX LARA

Una temporada «atípica» és com va definir Lluís Marín la que se li presenta aquest any. La suspensió de la primera prova que hi havia prevista per aquest cap de setmana, a Montafon del circuit de la Copa del Món, força a un calendari de només quatre proves i totes elles es disputaran al març.

Però el més important és que la suspensió de la primera ha provocat que tots els aspirants arribin a la transcendent cursa dels Campionats del Món que es disputen el 15 i 16 de gener a Kreischberg, Àustria, amb menys preparació i sense conèixer-se entre ells. «És evident que no és el millor plantejament per a nosaltres, però la bona notícia és que quasi tothom es trobarà en la mateixa situació del Lluís», va puntualitzar el director general de la FAE, Carles Visa, com a punt positiu d'aquests imprevistos. El circuit de Copa d'Europa serà l'alternativa de preparació, que tindran un nivell similar al del circuit mundial. «Estem confiats en què podem arribar ben preparats al mundial», va afegir Visa, que té esperances plenes els riders de la FAE.

El top 15, l'objectiu/ La idea preestablerta per al Lluís de cara a aquesta temporada és finalitzar entre els 15 millors riders de la categoria SBX del circuit mundial. Per fer això, i degut al curt nombre de proves, haurà de puntuar en totes les proves del mundial. A més a més, la FAE ha marcat l'objectiu d'obtenir una puntuació similar a la de l'any passat. «El Calendari ajustat fa que hagi d'assolir uns resultats bons des del principi per poder complir amb els objectius establerts», va afirmar Marín. En una temporada tant curta, degut a les males condicions de la neu, les dificultats augmenten, però per a tothom. A Àustria, on hi haurà la prova principal del calendari: els Campionats del Món de Kreischberg, on l'objectiu és arribar a la final, com a mínim. «Hi anem amb una incògnita, que tindrà tothom. No es pot comparar els rivals en una pista que no és del nivell de Copa del Món perquè la forma d'expressar-se és molt diferent», va explicar Marín. L'objectiu és clar, però les possibilitats d'assolir-lo no tant, ja que el nivell general dels competidors és una incògnita.

L'estat físic de l'andorrà és, de moment, un altre punt que queda suspès en el aire, tot i que Marín li treu ferro a les molèsties que ha patit: «Físicament, estic bé. Tinc un petit problema en l'àrea abdominal i no puc ser tant explosiu com acostuma a ser. Ho estem mirant, però són molèsties puntuals», va comentar.

Anar als X-Games, una cita a la qual l'andorrà volia arribar i que es fan a Aspen del 21 al 25 de gener, està complicat, tot i la insistència de Marín per anar-hi. La lesió que el va impedir participar-hi l'any passat no l'ha permès mantenir la plaça que tenia, i hauria de fer un molt bon resultat a Àustria, i de seguida marxar cap a Aspen, i potser ni així hi podria anar ja que les places es decideixen abans. Marín ha contactat amb els organitzadors per intentar obtenir un lloc entre els riders de la categoria d'SBX i està a l'espera.

Estévez vol ser a la XIna/ Per la seva part, Maeva Estévez va posar sobre la taula uns objectius molt seriosos. «No descartem els mundials», va explicar Visa, tot i que el primer pas són els Campionats d'Europa, en què hauria de ser entre les «7 o 10 millors» per després poder anar als Campionats del Món Júnior de Yabuli, Xina que es disputaran del 6 al 13 de març. «La Copa d'Europa serà complicada perquè hi haurà moltes corredores de la Copa del Món. Però això és bo perquè hi haurà més nivell i puc progressar més.

Abans de la presentació, la FAE va anunciar la renovació de l'acord amb MoraBanc, que ha augmentat l'aportació econòmica en un 25% per a aquesta temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT