PUBLICITAT

Ramírez rebaixa dos segons el rècord en els 200 lliures

  • Amb 2min 5,6s trenca una marca que tenia Duró des de feia pocs dies
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ramírez somriu en una prova de l'any passat als Serradells Foto: ÀLEX LARA

Sembla que hem entrat en una època en què andorrà que va a la piscina, andorrà que aconsegueix un rècord nacional absolut. Va succeir no fa ni deu dies a Doha (Catar) en els Campionats del Món de piscina curta (cinc plusmarques), i ahir es va veure un nou episodi en els Campionats d'Espanya d'hivern en piscina curta que s'estan disputant a Sabadell. Allà hi havia Mònica Ramírez, autora dels dos darrers rècords en els 50 lliures (26,96s) i els 100 lliures (57,67s), que ahir afrontava la prova dels 200 lliures, l'única que no va nedar a Doha i en la qual Nàdia Tudó va acabar fent el rècord: 2min 8,07s. L'evolució de la natació del Principat està en ple auge en una data estranya, ja que els pics de forma no acostumen a buscar-se fins l'època d'estiu, quan hi ha les grans cites anuals. Amb tot, la gran feina feta per preparar els Mundials de Doha cueja, com ha demostrat Ramírez a Sabadell.

Ahir, la va deixar clar que és la millor exponent fenemina tricolor i va aturar el crono en un sorprenent 2min 5,6s. Plusmarca nacional amb dos segons i mig de marge respecte del temps de Tudó el passat dissabte 6 de desembre.

Ramírez és en la màxima cita del país del sud amb el club de Barcelona al qual entrena, el CE Mediterrani. Ella va ser partícep de la prova de relleus 4x200, realitzant el primer relleu per obtenir finalment una sisena posició.

També va nedar l'andorrana els 4x100, fent una marca de 58,2s de nou en el primer relleu –mig segon més que el rècord, que té ella mateixa des de no fa ni dues setmanes– perquè el seu equip finalitzés de nou en la sisena posició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT