PUBLICITAT

La plaça Santa Anna ja sap com serà el Pessebre Vivent d'Escaldes

  • Les representacions seran el 20 i 21 de desembre i el 3 i 4 de gener
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La directora de l'Escena Nacional Andorrana, Irina Robles, explica la seva funció als més petits Foto: ÀLEX LARA

El Pessebre Vivent d'Escaldes-Engordany d'Esteve Albert va viure ahir l'assaig general abans de l'estrena oficial que es farà el proper dissabte. Els protagonistes de l'escena van omplir la plaça Santa Anna, l'emplaçament on es faran les funcions, amb els escenaris i les llums a punt. Així sí, encara faltava tota la decoració que adornarà l'espai i ahir va servir per polir els detalls i aconseguir coordinar les gairebé 120 persones que hi participaran el 20 i 21 de desembre i el 3 i 4 de gener. En els darrers dies ja s'havien fet proves, fins ahir no s'havia fet la prova seguint l'ordre establert i ocupant els espais corresponents.

La consellera de Cultura d'Escaldes-Engordany, Núria Barquín, va destacar l'ambient «fabulós» i la «gran il·lusió» que és recuperar la tradició que Esteve Albert va iniciar i va ser un referent per la parròquia i el país entre 1955 i 1963. L'objectiu és commemorar el centenari d'Albert, però, a més, Barquín va assegurar que «l'idea és donar-li continuïtat en els propers anys, és la nostra il·lusió, que torni a ser un referent». La Lluïsa de Aro, una de les protagonistes, va mostrar-se entusiasmada i va recordar la il·lusió de molts dels participants per recuperar una tradició «que molts vam viure de molt petits».

Segons la consellera de Cultura no va ser un problema trobar les prop de 120 persones que representaran el pessebre vivent perquè «al primer càsting i va venir molta gent, i ells mateixos han anat animat a amics i familiars a participar». La coral infantil i la coral d'adults del Comús d'Escaldes, i l'Esbart Santa Anna són les entitats aporten una bona part dels participants, a més dels escaldencs que han volgut participar, molts d'ells familiars dels que van protagonitzar el pessebre vivent original d'Esteva Albert.

Talls de circulació / Durant els dies de representació hi haurà talls de circulació a la zona que poden complicar el trànsit de la parròquia. Barquín, però, va explicar que s'ha parlat amb els agents de mobilitat i confia en què no hi hagi problemes greus. A partir de les 7 de la tarda, durant la prop d'hora i quart que durarà l'obra, els vehicles es desviaran per la carretera de l'Obac i el sentit del carrer Santa Anna serà de pujada, el sentit contrari del que és normalment. Barquín va confirmar també que dissabte es va fer la primera prova desviant els vehicles tal i com es farà els dos caps de setmana de representació, i va assegurar que «no va anar malament».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT