PUBLICITAT

TripAdvisor recomana Andorra com a millor destinació per a les famílies

  • L'oferta de neu continua sent una de les més competitives darrera les estacions de l'est d'Europa
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una família esquiant al Pas de la Casa, la setmana passada, durant el pont de la Puríssima Foto:TONY LARA

Andorra és el país més assequible amb quatre estacions al rànquing de les 10 destinacions amb la millor relació entre qualitat i preu de TripAdvisor. En canvi, Suïssa és el destí més car amb quatre estacions entre les 10 més cares. L'estudi TripIndex Esquí 2014-2015 de TripAdvisor, compara aquest any els preus i els serveis de 42 estacions d'esquí europees, incloent les despeses d'allotjament, les classes d'esquí, els forfets, el lloguer de material, els sopars i les begudes per a dos adults i dos nens en una estada d'una setmana, entre el 15 de desembre del 2014 i el 15 abril del 2015. TripAdvisor, va presentar l'estudi a començaments de mes, i la seva portaveu Artine Mackertichian va explicar que «aquest any, les estacions d'Europa de l'est i d'Andorra són les destinacions on les famílies gaudeixen de la millor relació entre qualitat i preu». L'estació d'Ordino Arcalís amb una despesa global de 3.124 euros setmanals per a una família de quatre membres arriba en cinquè lloc del rànquing de TripAdvisor i és la més barata d'Andorra. Segueix en sisè lloc Arinsal amb una despesa de 3.124 euros, i tanquen la llista en el novè i desè lloc, Soldeu amb 3.334 euros i el Pas de la Casa amb 3.344 euros.

els hotels més cars / Si l'any passat, els establiments turístics van abaratir preus per no perdre competitivitat sobretot a peu de pistes, un simple cop d'ull a l'estudi publicat per TripAdvisor és suficient per adonar-se que aquest any els han apujat per tornar a nivells de fa dues temporades. Una mesura que ja havia anunciat la UHA el juny passat, després d'una temporada d'hivern positiva. El director de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián, va explicar en aquell moment que les perspectives per a la recent estrenada temporada d'hivern eren de poder incrementar preus i beneficis després d'anys de davallades. La idea era apujar els preus en un 20%, tot i que Julián va matisar que caldria esperar per veure si el mercat ho acceptava. I sembla que el mercat ho accepta perquè segons l'estudi de TripAdvisor, els establiments hotelers andorrans apliquen increments de més del 20% de mitjana als preus de la temporada passada.

Així si l'any passat el preu d'una habitació doble a Arcalís costava 100 euros, aquest any en costa 147. El mateix es pot comprovar a Arinsal on el preu era de 102 euros i aquesta temporada és de 146. Igualment espectaculars són les pujades de preu a Soldeu –147 euros en lloc de 135–, i al Pas de la Casa –165 euros en lloc de 133. L'estudi de TripAdvisor calcula el preu de la setmana en funció de dues habitacions dobles o una suite familiar en un radi de 16 quilòmetres del peu de pistes. La setmana per a una família de quatre persones costa 1.772 euros a Arcalís, 1.752 euros a Arinsal, 1.758 euros a Soldeu i 1.989 euros al Pas de la Casa.

Els forfets / En quant als forfets el Pas de la Casa i Soldeu són les estacions més cares del territori amb una despesa mitjana de 764 euros en forfets per a dos adults i dos nens, durant una setmana. Arcalís i Arinsal se situen molt per sota amb una despesa mitjana de 630 euros setmanals. Altres diferències notòries cal buscar-les en el lloguer de material d'esquí, on el preu més interessant és a Ordino Arcalís segons l'estudi. El forfet més barat d'Europa és Berchtesgaden (Alemanya) amb un preu setmanal mig de 480 euros per a dos adults i dos nens. Segueix Sotchi (Rússia) amb 535 euros, Arinsal i Arcalís amb 630 euros i Formigal (Espanya) amb 688 euros.

Les exclusives / Saint-Anton (Àustria) encapçala el rànquing de les 10 estacions d'esquí més cares d'Europa. Una setmana per a una família de dos adults i dos nens amb hotel, forfets, sopar, lloguer de material i classe d'esquí costa 6.271 euros de mitjana. La segona estació més cara és Saint-Moritz (Suïssa) per un preu mig de 6.000 euros per a dos adults i dos infants. Zermatt, Flims Laax Falera i Verbier són altres tres estacions suïsses que ocupen el quart, sisè i novè lloc respectivament, en el rànquing de les exclusives amb un preu mig de 5.700, 5.614 i 5.014 euros. En tercer i quart lloc del rànquing apareixen dues grans estacions franceses, totes dues també als Alps, Val d'Isère amb un preu mig de 5.746 euros i Val Thorens que requereix una despesa mitjana de 5.695 euros. El setè lloc torna a estar ocupat per Àustria amb l'estació d'Ischgl que ofereix un preu mig de 5.523 euros. El vuitè lloc és per a Itàlia i l'estació de Cortina d'Ampezzo (5.450 euros) i el desè lloc per la popular estació francesa de Tignes (5.041euros).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT