PUBLICITAT

L'Índex de Preus al consum avançat del mes de setembre se situa a l'1,4%

  • L'indicador andorrà està 0,6 punts per sota de l'espanyol
  • La xifra suposa una reducció de 3 dècimes de l'IPC interanual
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'Índex de Preus al Consum avançat del mes de setembre s'ha situat a l'1,4%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. Aquest indicador elabora un càlcul previ de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una disminució de tres dècimes en relació a l'IPC interanual, que al mes d'agost passat va situar-se en l'1,7%. Establint una evolució dels primers mesos de l'any, l'IPC de setembre seria el més baix pel que fa a variacions interanuals des del mes de febrer.

L'IPC avançat es calcula amb el 98% dels preus de setembre entrats. Per les sèries que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior, i per tant, aquesta xifra no té perquè coincidir amb la dada definitiva de l'IPC del setembre, que es coneixerà el proper 14 d'octubre.

L'indicador avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la UE. En el cas espanyol, l'Institut Nacional d'Estadística va anunciar que la seva taxa interanual de l'IPC avançat va registrar al setembre una taxa interanual del 2%, és a dir, 0,6 punts per sobre d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT