PUBLICITAT

El Centre Històric reclama més ajuts per a impostos i lloguers

  • L'associació organitza un sorteig de Nadal entre els clients
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Canturri presenta la campanya nadalenca de L'Associació de Comerciants del Centre Històric Foto: ÀLEX LARA

L'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella ha organitzat per aquest Nadal un sorteig entre els clients d'una norantena de comerços de la zona. Valorat en més de 3.000 euros, consta de productes i promocions dels propis establiments participants. Aprofitant la presentació d'aquesta iniciativa per estimular el comerç nadalenc, el president de l'associació, Miquel Canturri, va exposar que per tal de seguir potenciant projectes com els del Centre Històric cal més implicació per part de les administracions. Ajudes com facilitats per pagar el lloguer i exempcions d'impostos, sobretot pensant «en la gent jove que vol obrir el seu primer negoci».

Canturri va plantejar que a Espanya aquestes facilitats per dinamitzar el comerç estan a l'ordre del dia, i que és «el camí que hauríem d'encetar a Andorra». Per exemple, amb exempcions d'impostos els tres primers anys de vida del negoci. Hi ha administracions que fan coses similars al Principat, però no és el cas d'Andorra la Vella, va lamentar el president de l'associació del Centre Històric.

També en aquest sentit, el model a seguir per l'associació és el que s'ha impulsat al centre històric de Vitòria. «El tenien molt degradat i el Govern el va remodelar oferint bonificacions a qui hi posés un negoci». Ara s'ha convertit en una zona d'artesans i creatius sobretot. Precisament el que es vol atreure al Centre Històric d'Andorra la Vella: joiers, artesans o artistes, va enumerar Canturri, que es puguin complementar amb l'oferta de restaurants actual, de les millors que es poden trobar al país, va afegir.

Amb tot, el president va celebrar la feina feta aquests prop de cinc anys de vida de l'associació de comerciants, «hem donat un valor afegit al Centre Històric i quan queda un espai buit sempre hi ha gent que s'hi vol ubicar».

SORTEIG EL 7 DE GENER / Tornant ara al sorteig, cada client que compri o vagi als restaurants participants s'endurà una butlleta. Se n'han editat un total de 30.000. El guanyador s'endurà sopars, nits d'hotel, roba i pastissos, entre d'altres. El sorteig es realitzarà el dia 7 de gener a la nova oficina de BancSabadell al carrer Príncep Benlloch.

L'associació confia que la iniciativa ajudi a millorar les vendes per Nadal. Unes vendes que de moment van a bon ritme. «La gent està animada, el Pont de la Puríssima ha estat molt bo, ara esperem que la gent d'Andorra també s'animi», va manifestar Canturri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT