PUBLICITAT

Bonell assegura que DA mai ha votat per disciplina de grup

  • La subsíndica veu difícil que Liberals d'Andorra presenti llista a Canillo
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La subsíndica general, Mònica Bonell, va explicar ahir a RNA que «no hi ha hagut cap tema que s'hi hagi arribat per disciplina de grup», en referència a les decisions adoptades pel grup demòcrata al Consell General i, específicament, a la votació de la Llei d'unions civils. Bonell, que va fer un repàs al seu mandat va insistir que no té decidida la seva continuïtat, perquè «no depèn només d'una persona», sinó que va en funció de les eleccions i del grup. La subsíndica va explicar que professionalment hi ha qüestions que la requereixen i que «sóc conscient que el final de l'etapa política està més a prop». Pel que fa a una possible candidatura liberal a la parròquia de Canillo, es va mostrar poc confiada, perquè el partit va quedar reduït quan es va iniciar l'apropament al grup de DA.

«La majoria que hi ha és la que ha volgut l'electorat», va explicar Bonell per justificar les decisions de la majoria absoluta del grup demòcrata. La subsíndica general considera que algunes decisions, com les de la votació de la Llei d'unions civils, «és un tema que potser no hem explicat prou bé i l'oposició ha buscat tanta polèmica com ha volgut». Bonell va fer referència al fet que el grup de la majoria votés en bloc en contra de la proposició del grup socialdemòcrata. En aquest sentit va reconèixer que «hi va haver un debat molt intens del que suposava tenir en compte aquella proposició de llei», pel que fa a «les conseqüències institucionals que suposaven». La subsíndica va afegir que alguns ho tenien clar des d'un principi i altres no, però que no hi va haver disciplina de grup i que sempre ha estat un grup en què tothom s'ha pogut manifestar quan tenia una idea diferent.

Seguint amb el seu argument Bonell va reiterar que és millor que hi hagi un grup «heterogeni» per valorar millor les decisions abans de prendre-les.

La subsíndica també va fer un repàs a tot el seu mandat. Va explicar que la gent els retreu que facin tantes lleis i va assegurar que les protestes que s'han viscut darrerament a l'hemicicle «no han estat agradables». A més, va insistir que, igual que el Govern, la Sindicatura ha fet una «obertura» i que «no som conscients» de les reformes però «quan tot això vagi prenent forma veurem el gran calat».

Finalment, va revelar que la Sindicatura treballa amb un escenari de dissolució del Consell General durant la segona quinzena de gener, després que s'aprovin els pressupostos el 8 o el 15 del mateix mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT