PUBLICITAT

Cevalls presentarà un recurs contra la resolució de Govern

  • L'empresa al·lega que va assumir i resoldre els problemes en cada fase d'execució de la rotonda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista de la rotonda, encara sense finalitzar Foto: ÀLEX LARA

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, informava el passat dimecres durant la sessió del Consell de Ministres sobre la incoació d'un expedient sancionador a Cevalls pel retard en la finalització de la construcció de la rotonda de Fiter i Rossell. La glorieta de sortida d'Escaldes-Engordany havia d'estar finalitzada el dia 31 del passat mes d'agost. No va ser fins el 31 d'octubre, 61 setmanes després de la data de finalització acordada, que l'empresa de construcció va donar per acabada l'obra a la qual l'Executiu ha destinat un total de 3,9 milions d'euros.

Davant la notícia, Cevalls va replica ahir la interposició de la sanció que se li va interposar afirmant en una nota de premsa que «tot i que respecta la decisió de Govern, no la comparteix».

La constructora assenyala al comunicat que «presentarà recurs contra la resolució de Govern, des del convenciment que l'incompliment de terminis es deu fonamentalment a les mancances del projecte en quina redacció no va intervenir l'empresa».

La companyia també va lamentar que «malgrat no ser responsable» de les modificacions que ha anat patint l'adjudicació i considerar-les com a «obstacles», van donar continuïtat al projecte per finalitzar-lo i «per voluntat de servir a l'interès general».

Segons comunica l'empresa, van haver de «fer front a totes les dificultats sorgides en aquesta obra» i assumir i resoldre els diferents «problemes tècnics» sorgits en cadascuna de les fases d'execució de la rotonda.

Cevalls mostra el rebuig vers la multa i defensa que tot i el «fort perjudici econòmic per l'empresa, Cevalls va prioritzar l'acabament de les obres».

Sanció/ La multa que el Govern va imposar a la companyia constructora és de 542.000 euros perquè «no està justificat» el retard entre la data en que l'empresa havia d'entregar l'obra a Govern i el moment en que la va fer efectiva, dos mesos més tard. El ministre va dir que per cobrar la sanció el Govern es limitaria a descomptar-la de les darreres certificacions que va lliurar a Cevalls.

Cost total/ Cinca va informar al Consell que el preu final de la rotonda va ser de quasi 4 milions d'euros, sense tenir en compte la modificació aprovada i dotada pel Govern de Jaume Bartumeu. De sumar-la, la xifra total superaria els 4 milions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT