PUBLICITAT

El misteri de les abelles

  • Cal conèixer els factors que semblen influir en la seva desaparició alarmant i progressiva
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La 2a Trobada d'apicultors tindrà lloc demà al Teatre de les Fontetes de la Massana. Es tracta d'un acte gratuït i obert a tothom, que s'adreça especialment als apicultors i afeccionats. Aquesta segona trobada neix per iniciativa de l'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra i BPA. Vol ser una plataforma per compartir experiències, coneixements i inquietuds sobre les abelles entre professionals, afeccionats, tècnics i científics, des d'una perspectiva actual i amb un plantejament pràctic, per difondre la pràctica de l'apicultura i augmentar-ne els beneficis.

Les abelles tenen una importància fonamental en l'agricultura i en la conservació de la biodiversitat vegetal. L'apicultura —que és la tècnica d'aprofitament dels productes valuosos que generen les abelles— ajuda a mantenir i a fer-ne proliferar les colònies. Es tracta d'una activitat estratègica del món agrícola i ramader al Principat d'Andorra, on des de fa anys es treballa per potenciar l'agricultura sostenible i el respecte al medi natural.

BPA i l'Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d'Andorra han desenvolupat diferents projectes en aquesta línia, projectes de recerca aplicada que impliquen pagesos, restauradors i tècnics amb un objectiu comú. Reconèixer les abelles de les vespes i altres himenòpters és una habilitat bàsica que pot ajudar a desmitificar la creença que les abelles són insectes de naturalesa agressiva. Anar un pas més enllà i valorar la seva tasca pol·linitzadora ens pot ajudar a entendre la necessitat de conviure amb les abelles de manera natural. Per salvaguardar la relació entre les abelles i el medi natural, primordial per a l'engranatge de la vida, cal conèixer els factors que semblen influir en la seva desaparició alarmant i progressiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT