PUBLICITAT

Canillo presenta el nou mirador que costarà 400.00 euros

  • El pressupost per al 2015 creix un 7% i arriba als 11,1 milions
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El cònsol menor, David Palmitjavila, amb el projecte guanyador del nou mirador, ahir Foto: M T.

La sessió ordinària de comú que es va celebrar ahir a Canillo va servir per aprovar el pressupost del 2015 que assoleix la xifra dels 11,1 milions d'euros, el que representa un 7% més que aquest any però segueix per sota del darrer pressupost de l'anterior mandat. Un dels aspectes més destacats són els dos milions d'euros que es destinaran a inversió, representant un 51% més del que s'ha invertit durant aquest any.

La inversió més gran és la que es farà per crear un nou referent turístic per la parròquia, amb la construcció d'un mirador al Roc del Quer, que inclourà una plataforma volada de 10 metres amb vistes panoràmiques sobre la vall. El cost ascendirà als 400.000 euros, això sí, dividits en dos anys. D'altres partides importants seran les destinades a acabar l'eixamplament de la carretera de Ransol als Plans, a la compra d'una màquina llevaneu i al cadastre.

Recuperació dels triennis / Una de les mesures que inclou el pressupost del Comú de Canillo és la recuperació dels triennis dels funcionaris, congelats fa tres anys, als quals es destina una partida de 6.000 euros, ja que es pagaran conforme els períodes de tres anys vagin vencent. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va recordar que es va demanar als empleats un esforç «que han entès i han fet», i que ja se'ls va dir que es tornarien a pagar els triennis quan les finances comunals es recuperessin. «Suposo que hi haurà gent que ho interpretarà en clau electoral, però no és aquesta la intenció, sinó que s'ha fet perquè la situació financera està realment sanejada», va destacar.

De la seva banda, segons informa l'ANA, el conseller de Finances, Marc Casal, va destacar que el pressupost s'ha fet en base a la previsió d'ingressos d'aquest any, que preveuen que s'incrementin gairebé un milió d'euros gràcies a la nova taxa per a no residents propietaris.

Millores al palau / Una altra de les partides importants són els 300.000 euros que es destinaran a renovar el sistema de producció de fred per tal que els gasos usats s'adaptin a la normativa. Aquest partida s'inclou dins els 1,7 milions d'euros que es van aprovat com a pressupost pel Palau de Gel, un 1,8% més que aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT