PUBLICITAT

Fletxa llançada

  • La Federació Andorrana de Tir amb Arc està constituïda des l'agost, però la setmana passada es van estrenar en competició
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Els joves arquers, en el Campionat d'Andorra el cap de setmana passat. Foto: marc galera / fata

La setmana passada, un esport tant poc comú com és el tir amb arc va tenir una dia històric per a l'esport en el Principat després de la disputa del primer Campionat d'Andorra, que organitzava la Federació Andorrana de Tir amb Arc (FATA). Però aquest, només va ser el primer pas d'un projecte esportiu ambiciós que s'han marcat des de la FATA, i aquesta setmana van posar damunt la taula les idees de cara al 2015. El més destacat és la creació d'una Lliga Nacional de tir amb arc en la modalitat de ‘sala', que tindrà tres proves, una a finals de gener, una altra al febrer i la tercera al març. La idea és que cadascuna de les tres institucions associades a la Federació, el Club de tir amb arc Encamp, el Club d'Arquers d'Escaldes i la secció d'acció esportiva del Comú d'Encamp, organitzi una prova i d'aquesta manera la feina i col·laboració queda repartida.

A part de la Lliga Nacional, la FATA ha organitzat una sèrie de campionats en diferents disciplines per potenciar l'esport. Dos d'aquests són el Campionat d'Andorra de Tir Olímpic, un en la modalitat de ‘Round 900' i un altre en la de distància curta. També tenen previst organitzar el primer Campionat d'Andorra de Tir de Bosc 3D, la disciplina en la qual hi ha unes dianes volumètriques en forma d'animal i es calcula la puntuació en funció d'on es dóna. Tot i això, aquesta prova està encara per confirmar i detallar.

Els esports minoritaris sempre tenen dificultats per atraure joves, i sobretot si es tracta d'un esport que s'ha constituït de manera oficial recentment a Andorra, a l'agost, però la FATA té les idees clares: «Els dos primers anys de la Federació seran de transició, però crec que el projecte és ambiciós, amb la creació de la Lliga i els diferents campionats d'Andorra», explica Àlex Jerez, president de la FATA. Entre les idees per atraure nens a practicar l'esport i potenciar-lo hi ha la de tenir uns espais de pràctica de tir en arc en fires i esdeveniments que es produeixin a Andorra per a què els nens que passin per la zona puguin conèixer l'espai. De moment, anar a les escoles amb els alumnes és una cosa que no s'ha pensat per motius econòmics.

Agafant com a referència el campionat que es va celebrar la setmana passada, el nivell dels joves arquers mostrat és remarcable, segons Jerez: «La valoració és bona perquè molts dels nois que van participar porten practicant l'esport des del setembre, i com a molt porten un any i mig practicant l'esport». El president de la FATA es va mostrar molt satisfet amb el devenir del campionat i els arquers més petits. De moment, hi ha 17 federats menors de 18 anys i s'espera que augmentin el 2015, gràcies a la creació de la Lliga i els campionats, ja que, de fet, hi ha més arquers inscrits en els clubs. Curiosament, hi ha nens a partir dels sis, set i vuit anys, que formen part de la categoria ‘Esquirol'. Fins i tot, els clubs accepten nens de cinc anys. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT