PUBLICITAT

Salut administra 4.379 vacunes contra la grip

  • Des del passat 30 de setembre s'han declarat quatre casos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una jove es posa la vacuna de la grip Foto: TONY LARA

El Ministeri de Salut i Benestar va informar ahir que des de l'inici de la campanya de vacunació contra la grip, iniciada el passat 6 d'octubre i fins la setmana passada, la Xarxa de Centres d'Atenció Primària del SAAS ha administrat un total de 4.379 vacunes. A més, Salut va recordar que el període de vacunació finalitza el proper dia 19 de desembre.

Pel que fa a la incidència de la grip des del dia 30 de setembre, dia en què es va iniciar la vigilància de la temporada 2014-2015 i fins al moment actual, s'han declarat un total de quatre casos de grip que corresponen a dos homes, un del grup d'edat d'1 a 4 anys i l'altre al grup d'edat de 35 a 39 anys. Els altres dos casos corresponen a dues dones, una del grup d'edat de 20 a 24 anys, i l'altre al grup de 45 a 49 anys.

D'altra banda, el ministeri recorda que la vacuna és gratuïta per a grups que es consideren vulnerables. Per exemple, persones de més de 65 anys, persones que viuen en residències sociosanitàries, persones amb malalties cardiovasculars, amb Síndrome de Down o amb diabetis, així com persones amb obesitat mòrbida, entre d'altres. També es recomana vacunar-se a nens i adolescents entre 6 mesos i 18 anys amb tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic, pel risc de desenvolupar una síndrome de Reye després de la infecció gripal. Les dones embarassades també es poden vacunar de manera gratuïta, així com personal sanitari i sociosanitari i cossos especials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT