PUBLICITAT

La ratolineta Molly torna al país amb 'El Tresor de Carlemany'

  • El proper cap de setmana l'autor signarà llibres a Illa Carlemany
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gregory Coonen durant la presentació ?Molly visita Andorra: El tresor de Carlemany'. Foto: Sandra Thuard

Totes les llibreries del país, com també les oficines d'Andorra Turisme, tenen ja el nou llibre de Gregory Coonen i la seva ratolineta, la Molly, i el seu fill Morton, amb una nova aventura andorrana: Molly visita Andorra: el tresor de Carlemany.

El primer llibre de Coonen, Molly visits Cjhloé in Andorra, tenia com a objectiu ensenyar anglès als més petits, i aquest, té la intenció de donar a conèixer el món cultural i museístic del Principat, i per aquest motiu ha tingut la col·laboració d'Andorra Turisme.

Hi apareixen el Museu de l'Electricitat , el Museu Casa d'Areny Plandolit, el Museu del Tabac i el del Perfum, i ho fa d'una manera amena: es tracta d'un «mini Codi da Vinci per a nens». Coonen va explicar que la cerca del tresor de Carlemany portarà els protagonistes a cercar pistes i a conèixer la cultura i la natura del país dels Pirineus: «em sorprèn anar al museus del país i que estiguin buits»; alguns dels llocs els quals han estat proposats per Andorra Turisme, com és el cas que els protagonistes arribin a l'Aeroport d'Andorra - La Seu. «L'objectiu segueix sent el de fomentar la lectura a través del coneixement del país en el qual vivim; hi ha pocs llibres d'Andorra en els quals els nens poden veure llocs per reconèixer».

El nou llibre de la Molly té una història «més complexa» i està pensat per a nens de 5 a 9 anys i es comercialitzarà en cinc idiomes: català, castellà, anglès, francès i rus. L'autor va ressaltar que aquesta vegada es distribuirà en totes les llibreries del país, a banda de les oficines de turisme del Principat.

Durant aquest proper cap de setmana l'autor estarà al centre comercial Illa Carlemany per signar llibres.

VALORS UNIVERSALS/ Molly visita Andorra: El tresor de Carlemany és un llibre que, tal i com va explicar l'autor, conté molts valors universals: el de l'amistat, el de la família...però també hi ha amada una «paràbola universal», la por a allò desconegut, les suspicàcies o desconfiances de la gent en front allò que no coneix, una cosa que, tal i com va admetre l'autor, també succeïx aquí a Andorra sovint «per el caràcter local».

Finalment, Coonen va explicar que han decidit dur a terme una iniciativa divertida per animar als nens i a les seves famílies a seguir la ruta del conte i anar als museus: «hi haurà 20 exemplars repartits pels llocs on passen els protagonistes, i si pregunten: ‘Hi ha un llibre de la Molly per a mi?' llavors se'ls hi entregarà l'exemplar'.

En resum, aquest conte vol tornar a despertar «la màgia del llibre» i alhora, «donar a conèixer el patrimoni del país». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT