PUBLICITAT

Un pont de la Puríssima desigual pel comerç i la hoteleria

  • Vendes semblants a les de l'any passat tret del Pas amb una reducció del 25%
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues de sortida de vehicles en direcció a la frontera del riu Runer al seu pas per la Margineda, dilluns. Foto: TONY LARA

Els comerciants fan un balanç satisfactori del Pont de la Puríssima amb xifres de vendes bastant semblats a les de l'any passat tenint en compte que aquest any hi va haver un dia menys perquè la festivitat de la Constitució espanyola va caure en dissabte.

Moda i esport van incrementar entre un 25 i un 30% el nombre de transaccions mentre que el sector de perfumeria es va mantenir en els mateixos percentatges que al 2013.El de regals i parament de la llar va augmentar les caixes dels comerços entre un 10 i un 15%. Per contra, en el capítol de productes frescos el nombre es va reduir en un 10% degut principalment a què molts residents van marxar del Principat.

La vessant negativa va estar centrada en comerç del Pas de la Casa on el percentatge de vendes es va reduir en un 25% en relació al mateix període de l'any passat degut a la mala situació meteorològica. El vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra, FACA, Antoni Miralles, va explicar que el pont «va reproduir les xifres de l'any passat per la qual cosa fem una valoració positiva en general, a excepció del Pas de la Casa on el mal temps va significar que les vendes es reduïssin de forma significativa»

MERCAT RUS/ La davallada del mercat rus en un 30% també es va deixar nota als establiments del país. Rosa Pascuet, de l'associació de Petits Comerciants, va explicar que «els trobem a faltar perquè és un client de gran poder adquisitiu». La pèrdua del valor del ruble representa que els productes s'hagin encarit per a ells entre un 25 i un 30%. Cal afegir també el fenomen que s'ha anat reproduït des de l'estiu passat consistent en la fallida de molts touroperadors russos que van fer fallida i que van significar que molts russos perdessin les seves vacances. Aquests problemes van arribar fins al extrem que un operador turístic del Principat va contractar una companyia d'assegurances russa per garantir l'estada al país dels turistes procedents del nord d'Europa.

OCUPACIÓ HOTELERA/ L'ocupació hotelera es va situar als voltants del 65% al llarg del pont tot i que s'esperaven xifres superiors. Com es habitual durant aquest període les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes van registrar el ple mentre que el comportament més fluix es va donar a Canillo i el Pas de la Casa. La Massana, Ordino i Encamp van estar en percentatges superiors a la mitjana. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT