PUBLICITAT

L'Institut Guttmann formarà els professionals andorrans

  • El centre planteja la construcció d'un centre de neurorehabilitació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez i Ramírez signen el conveni, ahir al Govern. Foto: ÀLEX LARA

El director gerent de l'Institut Guttmann, Josep Maria Ramírez, va desplaçar-se ahir a Andorra amb part del seu equip directiu per tal de formalitzar un acord amb el Ministeri de Salut i Benestar. De fet, es tracta de la renovació d'un conveni signat el 2008 que permet ampliar la col·laboració amb aspectes com la formació, la investigació i la prevenció d'accidents que causen lesions medul·lars o danys cerebrals. Així, l'acord formalitzat facilitarà que professionals del centre privat català realitzin formacions a professionals andorrans dins del camp de la rehabilitació, la fisioteràpia o la neuropsicologia, així com fins i tot a l'atenció primària.

Tal i com va explicar Ramírez, a partir d'ara «s'obre un potencial de possibilitats que van més enllà de la pura atenció clínica a l'accidentat», quan se'l porta des d'Andorra fins a Catalunya. Anualment entre 25 i 30 persones són derivades a l'Institut Guttmann. El que es vol és que quan tornin a Andorra rebin «un tractament de continuïtat» de la màxima qualitat.

També per garantir aquesta formació més específica, la intenció és que es puguin impartir titulacions a la Universitat d'Andorra relacionades amb la neurorehabilitació i la neurociència, va explicar Ramírez. Finalment, també hi haurà una col·laboració en recerca que ha de permetre que joves andorrans puguin investigar al centre català.

Tot plegat, s'encamina a que en un futur es pugui «intentar constituir, desenvolupar un centre de neurorehabilitació» al Principat que es pugui «complementar amb els protocols de l'Institut Guttmann». Ara bé, tant el propi Ramírez com la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va voler deixar clar que no té perquè tractar-se d'un centre físic. Només es plantejarà la construcció d'un centre si, després de tancar acords amb els centres de referència amb qui es té conveni, segueix havent-hi «la necessitat de construir una estructura».

El que sí que es vol construir, gràcies a aquest acord, és un equip interdisciplinari al país en neurorehabilitació que no només estigui concentrat a l'hospital.

ACCÉS GRATUÏT A NATURLANDIA / Abans de signar l'acord amb el Govern, els directius de l'Institut Guttmann van desplaçar-se fins Naturlandia per tancar un conveni de col·laboració. Gràcies a aquest acord tots els usuaris de les associacions de persones amb discapacitat de Catalunya representades al Consell Social de l'Institut Guttmann podran accedir al parc de Naturlandia gratuïtament.

A més, gràcies a la seva accessibilitat, Naturlandia podrà acollir jornades i activitats esportives o sortides amb estada a l'alberg que organitza aquest hospital català.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT