PUBLICITAT

Nou equips participaran al primer torneig de robòtica

  • Els finalistes passaran a la final regional de Vic que es farà al febrer
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els alumnes fan una demostració amb un dels robots, ahir Foto: ANA/G.L.t

El proper dissabte, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella acollirà el primer torneig de robòtica que se celebra a nivell nacional. El concurs està emmarcat en la First Lego League, un programa internacional que cerca promoure la innovació, la creativitat i l'emprenedoria entre més de 280.000 nens i nenes d'arreu del món.

Nou equips d'alumnes de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà d'Encamp, Ordino i Santa Coloma competiran entre si per optar a les tres places finalistes. Els guanyadors participaran al torneig regional català que tindrà lloc a Vic el proper mes de febrer.

L'Escola Andorrana d'Encamp va presentar ahir el projecte en què porten treballant tot el curs joves d'entre 14 i 16 anys. Moisès Jaén, professor de tecnologia, va destacar la pluridisciplinarietat del programa, que engloba àrees com les matemàtiques, l'anglès i la tecnologia, on se'ls ha guiat en la preparació de les tres fases que hauran de presentar: en la primera, el robot construït ha de superar proves com penjar unes anelles o encistellar una pilota i que es troben en el taulell estàndard enviat pels organitzadors als més de 900 grups participants. A més, hauran de presentar un projecte científic i els valors assolits mitjançant aquest treball en equip.

Andorra Telecom i ANDORobots són els patrocinadors d'aquesta prova pilot, que es perpetuarà si els resultats són satisfactoris.

LA Marató/ El centre encampadà ha organitzat una cursa solidària el matí de dissabte en favor de La Marató de TV3. L'acte es tancarà amb una botifarrada i s'hi faran varis sortejos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT