PUBLICITAT

L'accés a França, de nou tallat

  • Les carreteres de mig país es veuen afectades i Naturlandia ja treballa per obrir les seves pistes
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Dos joves intenten treure la neu del seu vehicle, ahir a Soldeu Foto: TONY LARA

Andorra va rebre, durant la matinada de dilluns a dimarts i també durant les primeres hores del matí d'ahir, la nevada més important de la temporada, acompanyada de fort vent, i que va obligar a tallar l'accés a França pel voltant de les 9 del matí.

Al matí la neu va obligar a circular amb equipaments especials a la CG-2 a partir d'Encamp, i a la CG3 a partir d'Escaldes. També es va haver de tancar el Port d'Envalira, l'accés a Arcalís i, ja a França, el Coll de Pimorent. A causa de les fortes ventades, tant Vallnord com Grandvalira van tancar al públic les seves pistes. Es va acumular vora mig metre de neu nova.

El vent també va fer la guitza sobretot al matí. Al Pas de la Casa es van registrar cops de vent que van superar els 200 quilòmetres per hora.

Pel que fa a la circulació, el mal estat de les carreteres a causa de la neu va provocar al matí retencions de baixada a les parròquies centrals a Encamp i a la Massana. A la tarda, pels volts de les sis, les retencions van tornar a l'ordre del dia, sobretot a les parròquies centrals.

a punt per a l'esquí de fons / D'altra banda, la nevada va deixar entre 15 i 20 centímetres de neu a Naturlandia i això permetrà obrir les pistes d'esquí de fons en els propers dies. Així ho va indicar a l'ANA la cònsol de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, que va explicar que a les sis del matí les màquines van començar a treballar per trepitjar la neu i evitar que el vent se l'emportés. Gil va recordar que per a l'esquí de fons no es necessita un gran gruix de neu i que, per tant, el que ja s'ha acumulat permetrà obrir de seguida de cara al cap de setmana o fins i tot abans, depenent de les condicions meteorològiques.

La cònsol va assegurar que «el Nadal estem convençuts que el farem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT