PUBLICITAT

Un bon pas cap a l'elit

  • Xavier Cardelús dóna el salt a Moto2 per disputar l'European Championship, com a pas previ al Mundial
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cardelús pare i fill, Vehavide i Amatriaín, ahir en un local públic d'Andorra la Vella Foto: cardelús racing team

Després de competir les darreres dues temporades a Moto3, Xavi Cardelús farà el salt a la categoria superior, Moto2, per disputar el pròxim FIM CEV Repsol Moto2 European Championship.

El pilot andorrà, que correrà a l'equip Promoracing de Dani Devahive, pilotarà la Kalex adquirida a la formació Marc VDS on corre el campió del món de la categoria Tito Rabat, que ha estat precisament qui ha fet servir aquesta unitat al llarg de tota la temporada 2014.

El projecte amb Promoracing està previst inicialment per dos anys i l'objectiu no és un altre que optar al títol de la categoria a la segona temporada i dedicar la primera per l'evolució i adaptació del pilot tenint com a objectiu final el d'estar entre els cinc primers a partir de la meitat del Campionat.

No hi ha dubte que es tracta d'un avenç important. Un bon pas d'enfocament cap a la professionalització i fins i tot, cap a l'elit del motociclisme. Cardelús, que ja està treballant amb Promoracing des el setembre, arriba a una formació creada al 2002 però centrada en la formació de joves pilots que ha participat als Campionats del Món de Superbikes i Moto2 entre altres, a més de totes les categories dels Campionats d'Espanya i en els certàmens de promoció de joves pilots. El recentment proclamat campió del món de Moto3 Alex Màrquez va cobrir una de les seves etapes de formació a les categories promocionals de Promoracing.

Tots els elements del projecte que afronta Xavi Cardelús són de màximes garanties i es veuen reforçats per l'experiència de Dani Amatriaín, expilot de 250, 500cc i Superbikes que en la seva faceta de manager i preparador va ser per exemple, el primer que va confiar en Jorge Lorenzo quan era un nen i encara no havia competit en moto, fins portar-lo a assolir el Campionat del Món de MotoGP. A les seves ordres i als seus equips han corregut altres pilots d'elit protagonistes de les diferents categories del Campionat del Món com ara Emili Alzamora, Toni Elías, l'Hèctor Barberá, Alex Debón, els germans residents al Principat Espargaró i una llarga llista de grans esportistes que han crescut i s'han format seguint les seves directrius.

PAS PREVI AL MUNDIAL / L'andorrà sap que té davant una gran oportunitat de fer soroll a nivell internacional. Per això va assegurar: «La moto és la millor que podia tenir com també els tècnics, el preparador físic o la psicòloga esportiva. Estic en un equip professional molt potent i tinc un pla de treball intens. Tot encaixa a la perfecció».

La mateixa sensació té el propi Devahive amb el pilot andorrà, de qui va parlar meravelles: «Compta amb un potencial molt gran com a pilot de Moto2. Té talent, cos i un estil de pilotatge que s'adapta perfectament a la categoria. Nosaltres, per la nostra part volem posar al seu abast totes les eines necessàries perquè creixi com a pilot i es prepari per fer el salt al Campionat del Món després d'haver optat al títol Europeu de Moto2». El somni del seu pare, Xavier Cardelús sènior, és el de veure el seu fill proclamant-se campió d'Europa com ell va fer fa 27 anys. Un somni que està més a prop que mai de complir-se.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT