Sense arguments

• Tercera derrota seguida d'un MoraBanc que torna a deixar una imatge preocupant a domicili
FUENLABRADA

Diagne protegeix la pilota davant la passivitat de Bivià, ahir al pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada Foto: ACB PHOTO/ F. MARTÍNEZ

Jugar lluny del Poliesportiu s'ha convertit en una tortura per al BC MoraBanc Andorra. Ahir, de nou, es va quedar molt d'hora sense arguments a Fuenlabrada, on va acumular la tercera derrota seguida (88-65) davant un altre rival directe. L'equip que dirigeix Joan Peñarroya s'està especialitzant en donar oxígens als enemics de la part alta de la taula. També ha caigut a la pista del cuer Manresa i a Guipúscoa. Tres dels quatre últims han pogut amb un MoraBanc que és el següent en la classificació. Tan sols està pel mig el Sevilla, contra qui encara no s'ha enfrontat, però ara per ara l'average contra els rivals directes està negre.

Ahir el conjunt tricolor va aguantar els deu primers minuts a la pista davant un rival que portava sis derrotes consecutives i que aquest curs encara no havia guanyat davant el seu públic.

Els primers minuts van denotar igualtat. Semblava que seria un partit d'intercanvis. Van començar els locals amb quatre punts, però el MoraBanc va respondre i es va posar 7-8. Si als locals els costava anotar de lluny, els de Peñarroya patien a la pintura. Van haver-hi successives alternatives en l'electrònic fins que Panko va anotar un 2+1 pràcticament sobre la botzina que va permetre els locals acabar els primers deu minuts tres amunt (17-14).

Quedaven dos segons i s'hauria incrementat la diferència quan Blanch va posar la pilota en joc, Akindele la va tallar i va cedir a Díaz, que la va ficar fora de temps. Una errada infantil que reflectia la mentalitat d'un BC Andorra descentrat, nerviós, amb carència d'idees clares.

Els segon quart va ser desastrós. Tant, que la diferència al descans va acabar sent insalvable. Panko, que portava 8 punts i estava sent el millor del Fuenla, va multiplicar-se fins fer una exhibició d'anotació. Al descans, 18 punts; al final del partit, 30 amb un 35 de valoració. Ningú del MoraBanc va saber aturar-lo.

SENSE REACCIÓ / Bogris i Ivanov van conservar el rastre dels locals en els dos primers minuts, però una sequera de quatre sense petonejar la xarxa es va traduir en una ja preocupant 30-21. Fins a vuit pilotes van perdre els de Peñarroya en aquest quart, acompanyades d'una tècnica al tècnic egarenc a partir de la qual, en la possessió posterior, Panko va anotar un tir lliure, Clark va fer-se amb el rebot del segon llançament per anotar i Vega anotava un triple que reflectia al Fernando Martín un 42-28 al descans. El mateix resultat que en la darrera jornada contra el València.

Llavors, jugant a casa, es va remuntar tot i que el triomf es va acabar escapant en l'últim minut. Ahir la situació va ser ben diferent. Si des del tercer quart s'esperava una reacció, no va aparèixer ni de lluny. Almeridià del tercer quart el Fuenla ja manava per més de 20 punts (53-32) i a l'entrada del darrer periode l'electrònic ja era d'escàndol: 73-48.

Amb Panko al capdavant, els canoners locals –Baron 15 punts, Clark 12, Díaz 8 i Vega 14– van adquirir protagonisme per arrodonir el resultat a 88-65.