PUBLICITAT

La coalició d'esquerres agafa força i treballa pel programa únic

  • A curt termini SDP quedaria fora per les divergències amb el PS
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lozano (esquerra) durant el seguiment de l'escrutini de les eleccions passades Foto: ÀLEX LARA

La possible coalició d'esquerres entre el Partit Socialdemòcrata (PS), els Verds d'Andorra i AD800 agafa força i els seus membres segueixen treballant per redactar un programa comú de cara a les properes eleccions. El primer secretari del PS, Pere López, ja va anunciar que les converses estan en curs i que l'objectiu és «crear una coalició gran i forta de totes les esquerres del país». Per la seva part, la copresidenta dels Verds, Isabel Lozano, va assegurar ahir que les reunions van per molt bon camí, i que aquesta mateixa setmana es reprendran per seguir negociant el programa únic. Lozano va indicar que, a més dels membres dels partits polítics implicats, també hi estan intervenint persones que no estan lligades a cap partit per tenir les màximes opinions possibles i «aconseguir un programa el màxim proper a les necessitats que té la població andorrana».

La copresidenta del Verds va assegurar que fins ara ha sigut fàcil arribar a acords en els punts tractats perquè «les idees que tenim són molt semblants i no hem tingut cap problema». A més, va explicar que, pel model electoral del Principat, una coalició d'aquestes característiques afavoreix el partits petits i els permet tenir representació.

Les possibilitats d'SDP / Sobre la possibilitat o no de que Socialdemocràcia i Progrés (SDP) entri en aquesta hipotètica coalició, Lozano va recordar que PS i SDP «vénen d'una separació molt recent» i aquest pot ser un motiu de divergències que impediria que entressin dins la coalició de cara a les eleccions de l'any vinent. Tot i això, Lozano va reconèixer que l'objectiu és «sumar el màxim de forces» i que, per tant, espera que a la llarga es pugui arribar a un acord.

Per últim, després de l'experiència de la darrera vegada que es va intentar fer una coalició d'esquerres, Lozano va desmentir que ja s'hagi decidit que Pere López sigui el número u de les llistes «tal i com alguns han volgut fer saber», i va assegurar que «encara no s'ha parlat del tema».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT