PUBLICITAT

L'agressió a un jueu s'investiga des de Madrid

  • El jove, a qui encara se li està reconstruint la cara, espera que es concreti la data del judici
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els fets van passar a la sortida del Tabola. Foto: ÀLEX LARA

L'agressió que va patir un jove jueu andorrà de 21 anys el passat 18 d'abril manté el ressò en to de denúncia. Això sí, fora les nostres fronteres. Si dies després de l'agressió la pallissa era tema de debat a la premsa israeliana i a les xarxes digitals antisemites, ahir va ser el rotatiu espanyol La Vanguardia qui escrivia sobre el tema, assegurant que des de Madrid, concretament el Moviment contra la Intolerància, s'està investigant als seus agressors per les seves presumptes connexions amb moviments neonazis vinculats a clubs de futbol de la capital espanyola. També se'ls està investigant per connexions amb xarxes i webs internacionals nazis que difonen missatges d'odi, antisemitisme, racisme i xenofòbia.

Els tres presumptes agressors van ser detinguts arran dels fets. Però van argumentar davant del Batlle que es tractava d'una baralla qualsevol de discoteca. Van quedar en llibertat amb càrrecs després que se'ls acusés d'un delicte major amb lesions doloses, tot i que en cap moment consta per la fiscalia que la baralla tingués caràcter antisemita. Ells ho neguen, malgrat que el jove agredit assegura que mentre l'esbatussaven a la sortida de la discoteca Tabola de la Massana li van proferir frases com «Hitler no va matar prous jueus», «els hauria d'haver matat a tots» o «ets un jueu de merda».

L'agressió va ser tan brutal que la víctima, que va ser traslladada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, va haver de ser traslladada de nou a Barcelona. Tenia la cara destrossada, i encara ara se li està reconstruint. S'ha de sotmetre a més intervencions quirúrgiques.

Tot plegat, s'acabarà determinant a la justícia andorrana. El jove agredit i la seva família esperen la data del judici. En paral·lel, des del Moviment contra la Intolerància s'ha intentat que la fiscalia espanyola intervingués al cas, cosa que aquesta ha denegat al·legant que el porta un altre estat sobirà. El moviment demana la intervenció exposant que els presumptes agressors tenen connexions amb xarxes nazis a Madrid. També ho han intentat amb França, però amb la mateixa sort. Amb tot, l'organització seguirà investigant pel seu compte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT