PUBLICITAT

Les pistes andorranes reben més de 23.200 esquiadors durant el Pont

  • Es confia que els propers dies es pugui obrir a ple rendiment
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors als telecadires del Pas de la Casa, ahir al migdia. Foto: TONY LARA

Grandvalira i Vallnord van fer ahir un balanç satisfactori d'aquests quatre dies de Pont de la Puríssima. En el cas del domini de Grandvalira, l'estació ha superat les expectatives inicials d'esquiadors, que s'havien fixat en els 15.000 usuaris. En total han passat 17.054 esquiadors per les seves pistes. A Vallnord, i més concretament a Arcalís, han estat 6.200, fent un total de 23.254 esquiadors entre els dos dominis.

L'inici del Pont no es plantejava massa esperançador, tenint en compte la poca neu acumulada. Però les nevades de dissabte i diumenge van permetre a Grandvalira anar augmentant progressivament la seva superfície esquiable, passant dels 35 quilòmetres de divendres fins als 120 d'ahir. Tal i com va explicar la directora general de l'estació, Nuria Tarré, «les nevades dels últims dies, les baixes temperatures i el treball intens dels equips de terreny han estat els principals aliats d'aquest pont. Les perspectives fa una setmana no eren massa bones per als Pirineus, però per capgirar la situació, a Grandvalira hem mirat de posar tots els recursos humans i tècnics possibles i hem pogut resoldre de forma positiva el pont».

El proper objectiu a partir d'avui mateix és acabar els treballs de condicionament del Pla de les Pedres per tal de garantir l'enllaç per pista entre els sectors de Grau Roig i Soldeu. I ja tenint en compte les nevades que s'esperen per avui, confien anar obrint més pistes als sectors ja en funcionament del Pas de la Casa, Grau Roig, Encamp, Soldeu i El Tarter. Els equips també treballen amb l'objectiu d'obrir el sector de Canillo en els pròxims dies.

Pel que fa a Vallnord, des de divendres fins la jornada d'ahir fins a 6.200 esquiadors van pujar a Arcalís. Un sector que pel Pont ha obert el 40% de les seves pistes. A banda d'aquesta xifra d'esquiadors, cal sumar-hi els turistes que han visitat Pal i Arinsal per gaudir dels serveis de restauració i activitats, o senzillament per gaudir de la neu sense esquiar.

El domini va informar que Arcalís romandrà obert de manera ininterrompuda amb aquest 40% de pistes i amb el 30% dels seus remuntadors. Les cotes oscil·len entre els 35 i els 65 centímetres de neu pols. A més a més, i tenint en compte la previsió de nevades per avui (podria arribar a caure fins a mig metre de neu nova), preveuen poder ampliar l'obertura els propers dies.

Això si, el preu del forfet es manté de moment en els 30 euros per als adults i en els 24 euros per als infants.

Finalment, i pel que fa als sectors de Pal i d'Arinsal, ja avui romandran totalment tancats. Serà divendres quan s'obrin les estacions massanenques. La previsió de pistes i remuntadors dependrà de la meteorologia dels propers dies. «Fins el dia 12, els equips tècnics segueixen treballant constantment per poder obrir amb un nivell de servei i una òptima qualitat de neu i seguretat», van informar des de Vallnord.

El comerç, satisfet / Pel que fa a l'activitat comercial, també es fa un balanç satisfactori de com ha anat aquesta Puríssima. «Pels temps que corren, podem estar contents», van manifestar des de l'associació de Petits Comerciants. El fred ha animat als turistes a fer compres d'hivern. Això si, qui més beneficiat n'ha sortit han estat les grans superfícies cobertes, com illa Carlemany o els de l'entrada de la frontera venint des d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT