PUBLICITAT

La conducció en estat ebri concentra les detencions

  • 12 dels 19 detinguts superaven els límits permesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un policia fa un control d'alcoholèmia a un conductor Foto: EL PERIÒDIC

La Policia va informar ahir de la detenció entre l'1 i el 7 de desembre d'un total de 19 persones. D'aquestes, 12 van ser per presumptes delictes contra la seguretat col·lectiva, dos per delictes contra la salut pública i cinc per altres delictes.

Les detencions per delictes contra la seguretat col·lectiva corresponen a persones que conduïen sota els efectes de l'alcohol. El primer es va detenir l'1 de desembre i es tracta d'un andorrà de 24 anys que va donar una taxa d'1,53 g/l. El mateix dia, es va detenir un andorrà de 38 anys per conducció amb una taxa d'alcohol d'1,82 g/l després de patir un accident amb danys materials a Encamp. L'endemà, es va retenir un resident espanyol de 43 anys que conduïa amb una taxa d'alcohol d'1,97 g/l. El dia 3 de desembre es va fer una altra detenció d'un resident portuguès de 48 anys que circulava amb una taxa d'alcohol d'1,40 g/l i el dia 4 es va detenir a un resident mexicà de 32 anys per conduir amb una taxa d'alcohol d'1,65 g/l. El dia 5 es va aturar a un andorrà de 33 anys que circulava amb una taxa d'alcohol d'1,65 g/l i el dia 6 un espanyol no resident de 25 anys amb una taxa d'alcohol d'1,36 g/l.

Els dies 6 i 7 de desembre es van produir cinc detencions més, quatre d'elles en el marc de la campanya de control d'alcoholèmia. Primer, un andorrà de 19 anys per conducció amb una taxa d'alcohol de 0,96 g/l, després un espanyol no resident de 40 anys amb una taxa d'alcohol de 0,90 g/l, en tercer lloc un resident espanyol de 28 anys que va patir un accident amb danys materials a El Tarter i presentava una taxa d'alcohol d'1,65 g/l. L'última detenció dins la campanya de controls és la d'un andorrà de 48 anys amb una taxa d'1,36 g/l i, encara el dia 7, es va detenir un altre andorrà de 40 anys per conduir amb una taxa d'alcohol d'1,78 g/l.

Altres delictes / Les detencions per delictes contra la salut pública es van produir el 3 de desembre i es tracta d'un resident espanyol i d'un resident colombià de 38 i 19 anys que portaven 0,8 grams de cocaïna.

Pel que fa als altres delictes, el dia 1 es va detenir un resident brasiler de 20 anys per conduir un automòbil tenint una privació judicial vigent del seu permís; el dia 4 es va detenir a Soldeu a un resident espanyol de 40 anys com a presumpte autor d'amenaces, injúries, resistència i desobediència als agents de policia, en ser controlat com a implicat en uns possibles aldarulls en un bar de la mateixa vila; el 5 de desembre es va controlar un resident bolivià de 20 anys com a presumpte autor de resistència i desobediència als agents de policia, així com per refusar sotmetre's a la prova d'alcoholèmia i el mateix dia a Andorra la Vella es va detenir un home portuguès de 31 anys com a presumpte autor d'un acte de desobediència a una ordre vigent d'expulsió del Principat. Per últim, segons informa l'ANA, es va detenir a un andorrà de 22 anys a Escaldes per incomplir una pena d'arrest nocturn al Centre Penitenciari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT