PUBLICITAT

El turisme d'esquí punxa

  • Les comarques lleidatanes compleixen les previsions i assoleixen un 80% d'ocupació
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Esquiadors a Vallter 2000, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El Pont de la Puríssima deixa sensacions contradictòries pel que fa a l'ocupació turística. D'una banda, la satisfacció per assolir uns bons –i previstos–, registres d'entre el 70% i el 80%, i fins i tot el ple absolut, com és el cas del allotjaments a la Terra Alta. Decepció, però, pel que fa a les reserves a les zones d'esquí, tant a les comarques gironines i Pirineu lleidatà. La manca de neu i el mal temps no han acompanyat en el que havia de ser el tret de sortida de la temporada. A Lleida, satisfacció per una ocupació mitjana del 80%, acomplint amb les previsions, mentre que a les comarques centrals han arribat al 90%, especialment a Osona i Berguedà per la celebració de fires populars.

Les comarques lleidatanes compleixen les previsions i assoleixen un 80% d'ocupació pel pont de la PuríssimaL'ocupació turística a les comarques de Lleida s'ha situat aquest pont en el 80%, complint així les previsions inicials. Els seus responsables valoren positivament aquestes xifres, similars a l'any anterior i esperen que siguin encara millors de cara al Nadal. Pel que fa a les estacions d'esquí, pel pont han obert aproximadament la meitat. La falta de neu, tot i les precipitacions i el fred d'última hora, han impedit iniciar plenament la temporada. Boí Taüll ha estat l'estació que abans ha obert al Pirineu lleidatà. Ho va poder fer dissabte amb la meitat de pistes i es calcula que durant el pont hauran passat més de 9.000 esquiadors, un 40% més que durant el pont de l'any anterior.

Les zones turístiques del Pirineu de Lleida han registrat una bona afluència de visitants durant el pont amb una ocupació del 80% de mitjana, tot i que a la Vall d'Aran ha estat d'un 60%, ja que hi havia unes 2.500 places tancades (entre un 10% i un 15% del total). El director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch, ha valorat positivament les xifres tenint en compte que les condicions meteorològiques només han permès obrir parcialment algunes de les 11 estacions d'esquí lleidatanes com Port Ainé i Espot, que calculen haurà rebut més de 4.000 esquiadors aquest pont.

Per Boí Taüll, l'estació lleidatana que va poder obrir abans, han passat aquest cap de setmana prop de 8.000 esquiadors (3.800 dissabte i 4.000 diumenge) i ahir calculen que ho van fer uns 1.800. El director comercial de l'estació d'esquí, Davi Rey, ha valorat positivament l'afluència d'esquiadors que suposa, ha explicat, un 40% més d'esquiadors que els que van rebre l'any passat per a les mateixes dates.

Baquèira Beret finalment també ha obert, tot i que les previsions inicials no preveien fer-ho. Dissabte va obrir només de manera testimonial tres pistes pels esquiadors amb forfet de temporada. Diumenge, però, van poder obrir 32 quilòmetres i van acollir 4.500 esquiadors. Ahir, hi havia 38 quilòmetres oberts i preveien rebre uns 3.500 esquiadors. El subdirector comercial de l'estació, Xavier Ubeira, va explicar que es preveia que nevés ahir a la nit i anar obrint més pistes durant aquesta setmana.

Girona

Els hotels de muntanya de les comarques gironines han tingut una ocupació del 70%. Tradicionalment, aquesta festivitat dóna el tret de sortida a la temporada d'esquí però aquest any les estacions de la demarcació només han pogut obrir de forma parcial i amb poques pistes. La cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Figueras, ha explicat que això ha provocat que els esquiadors que finalment han decidit «arriscar-se» i pujar a les estacions d'esquí, hagin optat per anar i tornar el mateix dia, sense pernoctar.

Les comarques d'interior i la muntanya són tradicionalment les destinacions estrella a la demarcació de Girona per al Pont de la Puríssima.

Aquest any no hi ha hagut moviment d'última hora i s'han complert les previsions d'ocupació inicials. Figueras ha detallat que els establiments de muntanya han estat els que han rebut més visitants durant el cap de setmana llarg. Els millors registres han estat al Ripollès (78%), seguit de la Garrotxa (70%) i la Cerdanya (61%). El sector turístic d'aquesta zona estava pendent del temps i si les estacions d'esquí podien obrir amb bones condicions perquè podia fer incrementar les reserves d'última hora. Finalment, això no ha estat així perquè les quatre estacions del Pirineu gironí només han pogut obrir de forma parcial i amb pocs quilòmetres esquiables.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT