Sisena victòria consecutiva i el lideratge tricolor ja és un fet

• L'equip de Justo sentencia en la primera part i en la segona conserva amb les cames carregades
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Riera la toca amb l'exterior pressionat pel capità del Balàfia, ahir Foto:TONY LARA

El que es veia venir des de fa un temps és ja una realitat. L'FC Andorra es va imposar ahir al Balàfia a Aixovall per 3-1, 48 hores després de fer-ho davant el Palau Anglesola i per fi es líder, amb dos punts de marge respecte de l'Atlètic Alpicat, qui ho havia estat els darrers tres mesos (nou jornades).

La sisena victòria consecutiva ho ha fet possible, en un mes difícil en què els tricolors hauran jugat sis partits. Ahir la primera part va servir per assegurar els tres punts i en la segona, per donar descans a alguns jugadors, amb les cames carregades. Un triomf amb el mínim de desgast, en definitiva.

Els primer 45 minuts van ser un monòleg absolut del nou líder. Darío Isern va obrir el capítol d'ocasions clares als cinc minuts. El punta argentí va fallar aquesta i totes les que tindria al llarg dels 90 minuts, per posar punt i final a una ratxa de quatre partits consecutius marcant 5 gols dels 12 que porta com a segon millor canoner de la categoria.

Els primers minuts van ser de total setge a la porteria rival buscant un desbordant Víctor Hugo sempre per la banda dreta, però Roch va topar amb el pal als 10 minuts amb un xut llunyà i al quart d'hora Àlex Sánchez, incorporat a l'atac, va fer lluir el meta visitant amb una rematada de cap a boca de canó.

El primer gol no va arribar fruit d'una jugada tricolor, sinó d'una acció de pressió i no rendir-se. Leo va pispar-li la cartera a un defensa que protegia la pilota perquè sortís, la va cedir perquè Darío rematés a dins, el porter la va refusar i al segon pal estava Mateo per marcar a porta buida. L'argentí, negat ahir de cara a porteria, va gaudir d'una altra clara ocasió cap a la mitja hora, però no va perdonar Leo al 34, de nou fruit d'una pressió al porter, al qual li va robar la pilota per marcar a plaer. I a dos minuts per al descans Víctor Hugo, que té molls a les cames, va enlairar-se més que ningú per rematar de cap a la xarxa i fer pujar un 3-0 que va aprofitar Justo per fer canvis i prendre's la segona part amb calma.

Així va ser perquè els tricolors van mantenir la possessió de la pilota però sense jugar amb tanta verticalitat ni pressió sense la pilota.

Tampoc és que el Balàfia (ha perdut cinc dels sis partits a domicili) però cap al final sí que va aturar la passivitat de l'Andorra per fer algun gol. Aquest va arribar al minut 83, amb un contraatac que va culminar Espinosa. Un gol que maquillava la derrota, però que no impedia el liderat del màxim candidat a l'ascens.