El lideratge ja és a un punt

• L'FC Andorra pateix, però guanya i avui superarà l'Alpicat si s'imposa al Balàfia
GASS ANDORRA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El lideratge del grup 5 de la Primera Catalana és ja a un punt, gràcies a la victòria contra el Palau Anglesola, corresponent a la primera jornada de lliga però ajornat per a ahir. L'equip de Justo Ruiz passarà a ser el primer classificat amb els mateixos punts –però millor average– amb l'Atlètic Alpicat o el passarà si s'imposa avui al Balàfia en un altre partit que es va haver d'ajornar.

Dissabte, en un Aixovall que ja comença a ser un càstig gèlid per als aficionats, els tres punts es van guanyar in extremis davant un rival de la zona de descens que, empès per un grup d'uns 40 aficionats molt sorollosos però que al cap i a la fi no van ser cap problema –la policia va fer acte de presència cap al minut 25 avisada pel president tricolor, Lluís España, però al descans va abandonar la instal·lació vist que no s'oloraven males conseqüències–, va empatar a un quart d'hora per al final.

La veritat, però, és que el gol de l'empat havia estat injust, però ben merescut perquè l'Andorra s'havia deixat intimidar. En la primera part va generar un munt d'ocasions, començant per dos de Darío que sort dispar. En la primera, als 5 minuts, va rematar fora amb tot a favor una centrada de Víctor Hugo. En la segona va culminar una magnífica cavalcada de Leo per l'esquerra, que va seure dos defensors i li va regalar el gol amb una passada de la mort.

Van succeir a l'1-0 un penal a Leo en el minut 35, una falta directa de Sebas i un xut a l'escaire de nou d'un Leo que una vegada més va ser el millor... Està de selecció.

Les ocasions clares van perllontar-se a la segona part. Van perdonar la sentència Riera al minut 54, Darío amb un xut al travesser en el 59 i de nou Riera al 64. Els visitants van treure una mica el cap, l'Andorra es va encongir i va arribar l'empat després d'un refús de Pol a un xut de falta. Sort que amb el temps pràcticament a sobre i quan ningú creia en el triomf, Leo va baixar una pilota del cel per fer justícia.