PUBLICITAT

Final perfecte a Doha

  • Arias fa dues plusmarques en una prova i Tudó una, per a un balanç total de cinc
#GASS
DOHA

Periodic
Foto: FAN

Els Campionats del Món en piscina curta que es van disputar al llarg de la setamana passada a Doha (Qatar) van tenir ahir un final perfecte, amb tres rècord d'Andorra en dues proves. Nàdia Tudó el va fer en els 200 lliure i Pol Arias, que afrontava els 1.500 lliures, va fer aquesta plusmarca més la dels 800. Així doncs, en set actuacions s'han batut cinc. El balanç és extraordinari i també les conseqüències per a futures competicions, segons va valorar el seleccionador, Sergi Rayo: «A més dels cinc rècords absoluts i tres rècords de 17 anys de Nàdia [en tres proves que va fer], tots tres han aconseguit les mínimes per al Campionat d'Espanya absolut i Pol Arias, la mínima per a Islàndia 1.500. Ha estat molt bé, estic molt satisfet de com han competit i de l'actitud amb què han vingut».

Arias tenia davant el difícil repte de superar els 16min 2s d'Hocine Haciane en els 1.500 lliures però és que va rebentar el rècord. Al pas pels 800 ja va deixar la primera petjada, amb un 8min 20,28s que esborra del llibre de rècord l'anterior de 98min 28s. I quan va tocar paret després del quilòmetre i mig, va aturar el crono en 15min 45,56s. Disset segons menys que Haciane, que es diu molt ràpid. La jove promesa nascuda el 1996, que viu i entrena a Font Romeu, està impressionant amb resultats com aquest.

Però Nàdia Tudó, que té 17 anys, no es queda curta. Si Ramírez està va trencant les marques de Meri Sabaté, Carol Cerqueda i companyia, ella està trencant les de l'actual referent de la natació femenina andorrana. Ahir teníem un clar exemple. Va nedar els 200 liures i va aturar el crono en 2min 8,07s. Rècord d'Andorra rebaixat en 18 centèsimes... Que era de Ramírez. Això li va valer ser la 68a en la classificació general, un detall anecdòtic perquè l'objectiu dels tres nedadors tricolors era el de, principalment, superar marques personals.

No hi ha dubte que s'ha aconseguit perquè dissabte, en els 50 lliures, Ramírez va fer una altra plusmarca nacional aturant el crono en 26,96s, superant-se així en 29 centèsimes a una marca que havia fet ella mateixa fa quatre anys als Serradells. Amb tot, Rayo es queixava: «Pot fer-ho millor. Estava refredada pels canvis de temperatura al carrer, amb vent, i l'aire condicionat de l'hotel i l'autobús». Tudó va fer marca personal amb una marca més que digna de 27,63s.

Dijous, Arias va rebaixar la marca personal en els 400 lliures en 15 segons i dimecres, en els 100 lliures, Tudó va fer 59,25s i Ramírez, rècord d'Andorra amb 57,67s.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT