PUBLICITAT

Èxit de la preestrena de ?Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu?'

  • Els lectors d'ELPERIÒDIC responen fent gairebé el ple a la iniciativa impulsada juntament amb els Cinemes illa Carlemany
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El dijous passat va tenir lloc al cinemes illa Carlemany la preestrena del la pel·lícula francesa d'èxit aquest any, Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu?, en versió original i subtítilada en castellà. En una iniciativa conjunta entre els cinemes i EL PERIÒDIC D'ANDORRA, es tractava d'una passi exclusiu per als lectors d'EL PERIÒDIC, i el balanç va ser molt positiu, ja que gairebé va fer el ple d'assistència.

Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu? dirigida per Philippe de Chauveron explica les desaventures d'una família acomodada, catòlica i conservadora, les filles de la qual contreuen matrimoni amb francesos de la diversitat, que és l'eufemisme per referir-se als francesos d'origen magrebí, musulmans, jueus o asiàtic. Ha obtingut un enorme èxit de taquilla a França, i amb més de 13 milions d'espectadors s'ha convertit en la pel·lícula amb major recaptació del país gal durant aquest any.

La pel·lícula juga amb els prototips socials establerts, a l'estil Ocho apellidos vascos, però a nivell més internacional. Un àrab barallant-se amb un jueu; un jueu que, en contra de tots els pronòstics, és un desastre amb les finances, també n'hi ha per els xinesos i el seu humor groc, i pels negres, i evidenment, per als propis francesos. El film, tot i que amb tocs d'humor, mostra que tots d'alguna manera som racistes.

Cal destacar el paper dels pares francesos, Christian Clavier i Chantal Lauby, els millors del film. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT