Alayrach i Pallàs ?salven els mobles' en l'eslàlom FIS de Geilo

• L'integrant de l'equip masculí és onzè i ella, novena en una cursa per oblidar per a la resta de tricolors
GEILO

Carmina Pallàs, en una cursa de la temporada passada Foto: EL PERIÒDIC

Josh Alayrach i Carmina Pallàs van salvar els mobles de la delegació andorrana en l'eslàlom FIS que es va disputar ahir a l'estació noruega de Geilo. Tots dos van rondar el desè lloc en un dia per oblidar per a la resta dels corredors de la Federació Andorrana d'Esquí, que la gran majoria s'estrenava aquí en competició aquesta temporada, després de fer dijous un primer eslàlom

140 PARTICIPANTS / En la categoria masculina, Alayrach va finalitzar en l'onzena posició amb una marca d'1min 38,69s que el van deixar a 2,56s del primer classificat, el corredor local Sebastian-Foss Solevaag. L'andorrà, de menys a més, havia estat el 14è en la primera mànega i el vuitè en la segona amb un dorsal decent com és el 34. Es tracta d'un resultat de gran mèrit, tenint en compte que la cursa va aplegar una xifra altíssima d'esquiadors, 140,, tot i que el més veterà de tots era nascut l'any 1988.

La resta de corredors andorrans van tenir dorsals molt més alts que els van impedir aparèixer per la part alta de la taula. Així, Kevin Courrieu va comptar amb el dorsal 86 i va acabar el 45è a uns cinc segons d'Alayrach; amb el 75, Xavier Salvadores va assolir la 46a plaça, Àlex Rius va acabar el 65è amb el dorsal 139; i Albert Pérez, amb el dorsal 127, va entrar a la meta en la 67a posició. Amb tot, cap d'ell va estar entre els 49 que van haver d'abandonar al llarg de les dues mànigues.

En la categoria femenina Pallàs va aconseguir una fantàstica novena posició amb un temps d'1min 49,65s que la van deixar a quatre segons de la guanyadora, la belga Karen Persyn.

CAP ‘FINISHER' MÉS / Ella, però, va ser l'única representant de l'equip femení andorrà en poder finalitzar la cursa, ja que en la primera mànega van quedar desqualificades Noemí Mora, Sissi Hinterreitner i Sara Raméntol; i en la segona Marta Ribó i Mariona Raméntol, en una prova que va aplegar més de 80 participants de les quals tan sols van acabar 52 (prop d'un 60%). Avui i demà la competició continua a Geilo amb dos gegants.