PUBLICITAT

Primer tast amb bona nota

  • Malgrat la manca de nevades, els dos dominis adeqüen les parts altes per rebre sobretot turistes
  • Vallnord manté la Coma pel Pont, mentre que Grandvalira amplia i obre 40 Km i quatre sectors
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Esquiadors baixant per una de les pistes de la Coma, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Grandvalira i Vallnord van donar ahir el tret de sortida a la temporada d'esquí 2014-15. Amb una setmana de retard, a causa de l'absència de nevades, i amb una obertura parcial gràcies en part als canons de neu. Però han aconseguit unes condicions notables per a la pràctica de l'esquí i perquè, almenys els més agosarats (i els que no treballaven ahir), es poguessin treure el mono després de mesos amb els esquís i les taules d'snow guardats a algun racó de casa. El fred i el vent van ser la tònica de la jornada, incòmode pels esquiadors però perfecte per tenir en ple funcionament els canons de neu, que ahir es barrejaven amb la boira de l'ambient. S'esperen petites nevades al llarg de la jornada d'avui, i també dilluns.

El soroll dels canons, la boira i el vent era el panorama que es trobaven els esquiadors a primera hora a Grau Roig, un dels tres sectors que va obrir Grandvalira. Però no impedia que els més matiners fessin les primeres baixades. La majoria d'ells, turistes espanyols que tot just ahir començaven el Pont de la Puríssima (s'allarga fins dilluns). «La neu està força bé, perquè no està massa trepitjada», va comentar Ruben Almedas, d'Astúries i que s'hi estarà tot el cap de setmana. José Cánovas, madrileny, va destacar que per no haver nevat darrerament «s'ho han currat molt». «Per treure's el cuquet està prou be», va afegir Fernando Robles, de Palencia. Els gruixos màxims eren de 20 centímetres.

El que més van lamentar els esquiadors va ser la mala visibilitat a les zones altes, degut a la boira. També hi va haver algun despistat que havia pujat sense reserva de forfet i que, per tant, malgrat anar ja calçat amb tot el material es va quedar sense esquiar.

Aquesta situació ja no es donarà al llarg del Pont, ja que Grandvalira obre a partir d'avui l'estació a tothom, sense la necessitat de fer reserva o de presentar el forfet de temporada. D'aquesta manera, s'aconsegueix evitar la cancel·lació de moltes reserves hoteleres pels propers dies.

De la mateixa manera, s'amplia la superfície esquiable. Si ahir van ser 35 quilòmetres, passen a ser 40. Grandvalira obrirà quatre dels sis sectors, dels quals El Pas, Grau Roig i Encamp es podran connectar esquiant. Pel que fa a Soldeu, obrirà la zona de debutants. Aquesta obertura més àmplia ha estat possible gràcies a «les baixes temperatures dels últims dies, que han permès el funcionament de la xarxa d'innivació», al que se li ha de sumar «l'esforç dels equips de terreny», va informar Grandvalira.

Bona neu a la coma / A l'altra vall, el domini de Vallnord va estrenar la temporada obrint la Coma, concretament 11 pistes –el 40% del total de la superfície esquiable d'Arcalís–, amb gruixos d'entre 30 i 60 centímetres i amb un forfet reduït de 30 euros. Els esquiadors havien d'aparcar a la zona de l'Hortell i pujar amb telecadira (per baixar, s'havia de fer el mateix o agafar l'autobús). Des de les 8.30 hores del matí que ja hi havia esquiadors esperant l'obertura de les pistes, com si es tractés de l'inici de la temporada de rebaixes. Un cop van obrir, els primers van poder gaudir d'unes condicions de neu força bones. Va fer molt fred, tot i que va haver-hi també força moments de sol durant la jornada.

Pel que fa a avui i la resta del Pont, Vallnord mantindrà l'obertura de la Coma d'Arcalís, mentre que també estaran operatius els accessos a Arinsal i a Pal, tot i que no per poder esquiar.

Arinsal obrirà el telecabina Els Orriols i tres punts de restauració. Pel que fa a Pal, obre el telecabina de la Massana i també tres punts de restauració. A més a més, també es faran activitats com les raquetes de neu, el múxing, el passeig en vehicle eruga i els trineus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT