PUBLICITAT

Màgia al Forn de Canillo

  • Grandvalira converteix el sector en un enigmàtic món de llegendes andorranes amb fades, follets i bruixes, entre d'altres
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El misteriós tamarro, les enigmàtiques fades, els simpàtics follets, les bruixes i els seus secrets... Tots ells, i d'altres personatges i elements que s'amaguen a les més típiques llegendes andorranes han decidit instal·lar-se aquest hivern al Forn de Canillo. En una proposta en la qual Grandvalira hi ha invertit més d'un milió d'euros, s'ha aconseguit canviar la cara del sector canillenc. Ara és un sector tocat per la màgia.

L'esquí estarà per sobre de tot, evidentment. Però l'experiència serà molt superior sobretot per als més menuts, els joves esquiadors d'entre els tres i els deu anys. Esquiaran envoltats de personatges de conte, passaran entre boscos on hi viuen follets o entraran dins la caseta de la bruixa sense deixar d'esquiar, per conèixer quina poció màgica està preparant. També es trobaran, al llarg del camí, amb l'andorrana grandalla, bolets o troncs que parlen.

I quan no esquiïn, seguiran dins la màgia. Al telecabina (atents perquè allà els follets parlen), a l'escola d'esquí, a la guarderia en el cas dels més menuts, o a la terrassa del restaurant, on s'ha instal·lat un tobogan gegant. Sigui quin sigui el seu nivell (iniciació, progressió o alt), esquiaran acompanyats de tots els personatges que proposa aquesta renovada zona canillenca. La pista Rossinyol i els seus 2,2 quilòmetres, per exemple, s'han convertit en la pista tematitzada més llarga dels Pirineus. En total, comptant també la zona d'iniciació, els jardins i el Fornatura, s'han tematitzat més de quatre quilòmetres.

«Hem escollit Canillo perquè és una zona familiar, on es pot esquiar tranquil perquè no hi ha encreuaments», explica el director de Qualitat i Medi Ambient de Grandvalira-Ensisa, Ton Naudi. A la vegada, «volíem donar més ambient» a un sector que acostuma a estar menys concorregut que la resta. Per aquest motiu es va contactar amb una empresa austríaca (la qual ja ha fet treballs similars en pistes d'allà), perquè fes un projecte personalitzat amb Andorra i en les seves llegendes. I dit i fet.

A més, a banda de tota l'ambientació, les famílies que pugin a aquest Mon(t) Màgic de Canillo tenen moltes probabilitats de trobar-se amb alguna que altra sorpresa. Tal i com explica Naudi, s'ha concretat un programa d'animació que durant certes hores del dia acabarà de donar vida i color a l'estació. Són tres mascotes, una bruixa, un follet i una fada, que desfilaran per la guarderia, les escoles d'esquí o la terrassa de la restauració. En paral·lel, s'estan programant sorpreses per celebrar com cal l'arribada del Nadal.

El Mon(t) ha vingut per quedar-se: L'experiència es mantindrà també durant la temporada d'estiu, en què el Forn s'obre per gaudir de l'experiència familiar quan es fon la neu.

Accions amb els hotelers

Un cop enllestit del tot el sector, preparat per rebre famílies del país i de fora, Grandvalira-Ensisa vol ampliar l'efecte Mon(t) Màgic més enllà de les pistes. «Treballem amb la possibilitat que vulguin entrar al joc alguns hotelers de la parròquia», planteja Naudi. Per exemple, «tematitzant alguna habitació» o oferint productes relacionats amb el que es proposa a les pistes. Naudi conclou que l'objectiu és «convertir el Mon(t) màgic en una experiència global que també inclogui l'allotjament». D'aquesta manera, també seria una proposta atractiva per a escoles que vulguin venir a passar uns dies a la neu.

Està tot apunt. Els follets, les bruixes, les fades, el tamarro, els bolets i la grandalla. Tots preparats, amagant-se entre la zona de debutants, camuflant-se pels arbres. Falta només el company ideal: la neu. Que arribi i que comenci la màgia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT