PUBLICITAT

La UHA preveu una ocupació de prop del 63% per la Puríssima

  • La reserva és desigual entre la vall central i les valls del nord i d'orient
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'eix comercial amb les avingudes Carlemany ?en primer pla? i Meritxell, al fons Foto: TONY LARA

El pont de la Puríssima presenta una ocupació molt desigual entre les parròquies de la vall central i les de les capçaleres del país, tot i la proximitat de les pistes. El director de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián, va explicar ahir a la tarda que «ara per ara, la reserva confirmada a tot el país és del 62,5% per als tres dies de pont, des d'avui divendres fins diumenge inclòs». No obstant això, va matisar que «tenim salts molt importants entre les zones cèntriques del país, Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes, i les parròquies altes». I va precisar que «a la vall central la reserva confirmada s'enfila fins al 80%, mentre que a la Massana i Ordino és del 65%, i a Canillo, Encamp i el Pas de la Casa arriba tot just al 40%». Julián va explicar la caiguda de la reserva a peu de pistes pel fet que «encara tenim molt poca neu, sobretot si comparem el pont d'aquest any amb el de l'any passat en què totes les pistes estaven cobertes per uns bons gruixos».

A aquest argument, Julián va afegir però, que «de sempre la Puríssima ha estat més un pont de compres que no pas d'esquí, cosa que explica que la reserva a la vall central es mantingui força alta». En quant al perfil de la reserva, va apuntar que «encara no tenim prou dades però sens dubte el gruix dels turistes prové del mercat espanyol».

evolució incerta/ Amb tot, Julián va exposar que «les dades que tenim fins ara encara poden evolucionar, però és impossible avançar si l'evolució serà positiva o no, perquè tant les reserves d'última hora com també les cancel·lacions d'última hora poden ser determinants». I va afegir que «són dos condicionants que poden incidir en la mateix proporcionalitat, per tant hi ha molta incertesa». Així, per al sector hoteler, el pont de la Puríssima s'anuncia menys brillant que el de l'any passat, en què les intenses nevades de finals de novembre, van permetre que la temporada d'esquí arrenqués al cent per cent, i van ser un reclam fantàstic per poder sumar a la fidelissíma clientela de shoppers, la no menys fidel clientela d'esquiadors i amants dels esports d'hivern.

Roat més àgil / Per últim, el director de la UHA es va felicitar per l'aprovació a començament de mes, de la modificació del Registre Obligatori dels Allotjaments Turístics (ROAT), cosa que «facilitarà la inscripció dels clients», va dir Julián. I va argumentar que «ja coneixíem el text de la modificació i l'esperàvem amb candeletes». Julián va concloure que «això farà que molts més establiments compleixin».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT