PUBLICITAT

Marlena Smalls captiva Escaldes amb la seva veu i ritme musical

  • El Festival Internacional Colors de Música torna a apostar per la Gira dels Grans del gospel
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marlena Marlena i The Hallellujah Gospel Chorale en un assaig, ahir Foto: ANA

Marlena Smalls va fer retrunyir anit d'emoció les parets del complex del Prat del Roure, a Escaldes-Enordany. The Hallelujah Gospel Chorale va coprotagonitzar l'actuació musical amb què la parròquia inaugurava ahir la nova edició de la gira dels Grans del Gospel, emmarcada en el Festival Internacional Colors de Música.

Smalls va dirigir i acompanyar les sis veus del grup coral, als quals van donar el ritme tres músics. Un bateria, un baix i un pianista van aportar la melodia instrumental a l'esdeveniment. Tots deu plegats van oferir al públic un ampli recull de la millor música gospel i blues del sud dels Estats Units amb el seu espectacle Marlena Happy & Bluesy.

Amb aquesta representació, la cantant persegueix -- d'ençà anys enrera i amb un innegable èxit --, aconseguir que la cultura musical del seu lloc d'origen traspassi fronteres. Les seves gires musicals porten les notes de la cultura gullah, pròpia de l'illa de Santa Helena, a Carolina del Sud, arreu del món. És la fundadora del Festival Gullah de Beaufort, que atrau anualment més de 100.000 persones.

Marlena happy & bluesy/ La cantant va explicar ahir els orígens del seu espectacle: és una simbiosi entre les cultures afroamericana i espanyola i la idea té un origen històric, doncs pretén enllaçar de nou aquelles arrels constituïdes entre la seva ciutat i els primers exploradors que la van trepitjar i que provenien d'Espanya.

No és la primera vegada que l'artista visita el nostre país que, segons va expressar «és ideal» perquè alguna de les seves lletres «parla de valls i de pujar als cims de les muntanyes». Ahir va tornar una vegada més al que ella mateixa va definir com a «trosset de cel», per partir de nou avui direcció Osca i continuar expandint la seva cultura musical.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT