PUBLICITAT

Els Bombers fan una mitjana de 5 rescats de muntanya setmanals

  • En el que va d'any s'ha hagut de fer 221 actuacions, de les quals 41 han estat excursionistes perduts
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Un helicòpter dels bombers catalans en una operació de rescat de muntanya Foto: BOMBERS DE LA GENERALITAT

Els Bombers de la Generalitat han realitzat en el que va d'any 221 rescats de muntanya. Això significa una mitjana de cinc per setmana. Amb aquesta xifra, la Direcció General d'Emergències vol conscienciar sobre la necessitat d'anar preparat al medi davant l'augment de l'afició pels esports de natura durant els darrers anys.

D'aquests rescats, tres de cada quatre són a causa d'accidents i un total de 41 corresponen a excursionistes que s'havien perdut. La xifra és lleugerament per sota de la de l'any passat per aquestes dates (233) si bé el 2013 es va tancar amb un rècord: es va haver de fer 250 actuacions a la muntanya, enfront de les 133 del 2012. Per tant, en el que resta d'any encara es podria superar aquella xifra. En els casos més evidents de negligència, el Govern català obliga la persona rescatada a fer-se càrrec del cost de l'operació.

Per tot plegat, els Bombers han publicat una llista de recomanacions per a muntanyencs, especialment de cara a aquest pont de la Puríssima. Aquests dies es preveu una notable baixada de les temperatures que, si bé no marcaran registres atípics per l'època, condicionaran de manera notable les activitats, informa RàdioSeu

S'aconsella informar-se de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps abans de sortir, consultar el perill d'allaus a través del butlletí de risc del Servei Meteorològic, no fer activitats en llocs on el risc d'allaus és elevat, tenir en compte la durada de l'activitat i l'hora de tornada, consultar guies i mapes vigents, i informar a algú conegut si es va a la muntanya tot sol.

material adequat / Els bombers també recomanen portar l'equipament i el material adequat a cada activitat que voleu fer; i especialment, davant el risc que es faci fosc, un llum frontal de led i roba d'abric. Per a l'esquí de muntanya també cal disposar d'un Arva (aparell localitzador de víctimes en allaus).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT