PUBLICITAT

Arias també s'exhibeix

  • La jove promesa completa els 400 lliures en 4 minuts clavats i rebaixa en sis segons la marca personal
EL PERIÒDIC
DOHA

Periodic
Pol Arias s'immortalitza en les grades de la piscina que acull els Mundials de Doha, ahir moments després de nedar els 400 lliures Foto: FAN

Pol Arias va estar gairebé tan excepcional ahir com Mònica Ramírez el dijous, en els Campionats del Món de natació en piscina curta que s'estan disputant a Doha. Si la primera espasa de la natació tricolor va rebaixar la seva antiga marca en els 100 metres lliures –i la del rècord d'Andorra– en un segon i mig, ahir la gran promesa de l'equip masculí va superar-se de manera brillant. Una altra exhibició, aquesta d'un Arias que afrontava els 400 metres lliures amb l'objectiu de superar la seva millor marca, xifrada en 4min 6,28s, i que va acabar marcant un sorprenent 4min 0,7s. Sis segons.

Amb tot, Sergi Rayo no es va sorprendre per aquesta marca: «Quan va veure el temps el primer que va dir va ser que era una llàstima no haver baixat dels quatre minuts», va rememorar el seleccionador nacional. «Ho estava fent en els entrenamentsi ahir no ho va repetir, però és per estar contents amb la marca feta».

Sigui com sigui el temps no suposa la plusmarca en aquesta prova, que ostenta un mite de l'esport andorrà com és Hocine Haciane, qui va arribar a fer 3min 56s. «És una gran marca que crec que Arias, amb 18 anys i molt marge de progressió per endavant que ha d'explotar a Font Romeu, pot millorar-lo».

Arias, que nedava en la tercera sèrie de les classificatòries matinals en el carril 1, va obtenir el 58è millor registre dels 80 participants.La regularitat va ser la gran clau en el temps aconseguit, movent-se entre els 29,67s i els 30,93s en cada 50 metres: «Ha nedat molt equilibrat tota la prova a ritmes de 30 segons cada 50 metres. Ha passat amb 1min 58,38s pels 200. Se'l veu molt animat de cara als 1.500, on ha de provar de fer el rècord d'Andorra», va descriure Rayo sobre la seva carrera.

QUATRE PROVES EL CAP DE SETMANA / Queda per endavant tot el cap de setmana i per part de l'expedició de la Federació Andorrana de Natació hi ha la prova dels 50 lliures avui, i la dels 200 lliures i 1.500 demà, proves en les quals l'objectiu dels tres és el de superar els millors registres personals.

Avui Ramírez buscarà rebaixar en els 50 lliures la marca de 27,25s, que és rècord d'Andorra. Té a tir el segon, precisament en l'última actuació que té a Doha. També hi competirà Nàdia Tudó, que té un millor registre de 28,44s, també assequibles segons el que s'ha pogut veure en els entrenaments que fa des del setembre.

Demà, per acabar, tornarà a entrar a la piscina Tudó per als 200 lliures, en els quals té una marca de 2min 13s tot i que ella s'ha fixat entre cella i cella baixar dels 2min 10s.

Per últim Arias afronta els 1.500 metres. 16min 4s és la seva millor marca, que segons la Federació ha de superar però que per a ell fins i tot per arribar a ser inferior als 16 minuts. «Els objectius són realment difícils, però arriben a la cita amb motivació i ben preparats.. Els bons resultats obtinguts no tenen res a veure amb el clima o l'altura de Doha. Són ells, que han treballat dur per fer aquestes grans marques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT