PUBLICITAT

Mateu es postula per repetir com a síndic general la pròxima legislatura

  • «És un honor i un privilegi» ocupar aquest càrrec», afirma en una entrevista
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El síndic general, Vicenç Mateu, va dir ahir que li agradaria repetir en el càrrec la propera legislatura, tot i que va reconèixer que primer «cal que els teus vulguin que ho siguis» i que s'obtingui una majoria suficient per poder sortir escollit. Mateu, durant una entrevista al programa La Rèplica d'Andorra Televisió, també va afirmar que en les properes setmanes hi haurà reunions –almenys a la seva parròquia– per «acabar de tancar les llistes tant territorial com nacional», i va afegir que creu que la idea de DA és que la llista nacional torni a estar encapçalada per Toni Martí, Ladislau Baró i Jordi Cinca.

Mateu va parlar durant l'entrevista de com DA vol encarar les pròximes eleccions generals. Va subratllar que l'objectiu dels demòcrates és «fer la majoria més gran», tot i que no sap si s'arribarà a obtenir una majoria absoluta. El que sí que va assegurar és que es vol donar continuïtat al projecte, i per això va confirmar que la intenció és que la llista nacional torni a estar encapçalada per Martí, Baró i Cinca. Pel que fa a la seva continuïtat, va indicar que li agradaria tornar a repetir com a síndic general perquè «ha estat un honor i un privilegi» ocupar aquest càrrec durant quatre anys.

Pel que fa a la possible aliança dels demòcrates amb Rosa Ferrer, Vicenç Mateu creu que «és una bona opció per sumar», i que la intenció és que Ferrer acabi ocupant un càrrec de ministra.

Mateu va afegir que va veure normal que Martí es plantegés no continuar al capdavant del projecte, perquè ha suportat molt de desgast a causa del CDI amb Espanya, el cas Pujol, l'alerta per Ebola i les manifestacions dels funcionaris, a banda d'altres elements d'ordre exterior.

L'avortament / Durant l'entrevista, el síndic va repassar algunes qüestions transcendents de la legislatura, com és el debat sobre la despenalització de l'avortament. Mateu va indicar que en la reunió que el cap de Govern va mantenir amb el Papa el setembre passat hi va haver un posicionament molt clar del Vaticà sobre la qüestió que «va tancar definitivament la polèmica». Mateu considera que després d'aquesta reunió, queda clar que no seria possible despenalitzar l'avortament sense evitar que el bisbe renunciés al càrrec de copríncep, malgrat que «hi ha alguns que encara ho consideren possible».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT