PUBLICITAT

Escaldes aprova el crèdit per a la compra del 25% del nou Caldea

  • El Comú pagarà 1,5 milions per adquirir 1.731 noves accions de la Semtee
  • Martí avança que en aquest exercici es tancarà al voltant d'un dèficit zero
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La torre de Caldea. Foto: TONY LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir, en el decurs de la reunió de Consell, un crèdit extraordinari d'1,58 milions d'euros per fer front a l'ampliació de capital de Caldea. Aquest import correspon a l'adquisició d'un paquet de 1.731 accions, de manera que la corporació continuï en possessió del 25% del capital social. La cònsol menor, Montserrat Capdevila, va posar en relleu que el Comú no haurà de recórrer a nou endeutament per disposar dels diners, que sortiran de tresoreria, i va aprofitar el moment per avançar que, amb tota probabilitat, l'administració liderada per Antoni Martí tancarà l'any amb dèficit zero.

Segons els estatuts de la Semtee, societat que gestiona Caldea, el Comú d'Escaldes-Engordany és el titular del 25% de les accions, agrupades com a accions de classe A. En la sessió de Consell de Comú del 26 de novembre de l'any passat, es va acordar per unanimitat que, en el cas que la Semtee aprovés l'ampliació de capital social per finançar part del projecte d'engrandiment del centre termolúdic Caldea, el Comú subscriuria les noves accions de la classe A necessàries per respectar el percentatge del 25% de participació del capital de la societat gestora.

Malgrat aquest acord, el fet és que la junta d'accionistes no havia aprovat encara, en aquell moment, l'ampliació de capital i, per tant, es desconeixia el nombre exacte d'accions que es posarien a la venda, el preu de les mateixes i el moment en què s'hauria d'assumir el pagament, de manera que el pressupost per a l'exercici 2010 no incloïa cap partida per fer front a aquesta inversió.

Finalment, després que el 25 de febrer passat la junta general d'accionistes de la Semtee aprovés una ampliació de capital de 6.924 noves accions, al preu de 917 euros, i que totes les accions que es van posar a la venda s'hagin venut efectivament, el Comú ha de subscriure un total de 1.731 accions. Per aquest motiu, s'ha hagut d'aprovar un crèdit extraordinari d'1.587.327 euros.

La cònsol menor va subratllar que, per tancar aquesta operació, no caldrà recórrer a nou endeutament i que, així i tot, "fent una aproximació bastant realista, l'exercici es tancarà al voltant d'un dèficit zero". El cònsol Antoni Martí va reforçar les paraules de Capdevila i es va enorgullir d'assolir aquest resultat, malgrat haver pressupostat inicialment un dèficit de 3,3 milions d'euros per al present exercici i haver-se trobat aquest any amb la despesa que suposa l'ampliació de capital de Caldea. L'explicació, segons Martí, es troba en una major recaptació dels interessos previstos i a la co

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT