PUBLICITAT

El 'Greenpoint' recull 160 quilos de roba destinada a actes benèfics

  • Andorra Turisme reparteix 9.500 euros de les bosses solidàries
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Interior de la botiga de Carisma que té a l'avinguda Fiter i Rossell Foto: ÀLEX LARA

Andorra Turisme va donar a conèixer ahir en roda de premsa que es van recollir 160 quilos de roba usada durant els dos primers cap de setmana de l'Andorra Shopping Festival. Al Greenpoint –com es va anomenar al punt de recollida– hi van arribar calçat, roba i complements que destinaran a les botigues de segona mà de Carisma.

El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, va destacar ahir la doble vessant del Shopping Festival: «per una part va servir per dinamitzar el comerç; per l'altra, va servir també per dinamitzar la solidaritat». A més, Budzaku va explicar que la donació de roba, sabates i complements tenia un objectiu solidari –per la donació a les entitats sense ànim de lucre–, però també ecològic –per reutilitzar i allargar la vida de les peces.

Per la seva part, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va reconèixer la importància de la recollida i va afegir que «es posa en valor les entitats del país».

Carisma amb agentas / L'entitat sense ànim de lucre Carisma té un paper molt important per l'aprofitament dels 160 quilos de roba que es van donar durant l'Andorra Shopping Festival. L'objectiu de l'entitat és recaptar fons per a donacions destinades a obres socials i organitzacions benèfiques andorranes, promou el reciclatge d'objectes usats i ajuda a crear oportunitats d'ocupació per a les persones socialment desfavorides.

El director de Carisma, Sergi Marsal, va mostrar el seu agraïment per les donacions, va demanar que ens les properes edicions «se'n faci una mica més de ressò per captar més material». Marsal va explicar que, gràcies a l'acord amb l'Escola Especialitzada Nostra Senyora (EENS) de Mertixel, el Servei d'Integració Laboral Agentas s'encarrega del funcionament de la botiga benèfica de Carisma amb un equip de 8 persones amb discapacitat que treballen sota la supervisió d'un monitor. Marsal també va explicar que, abans de posar la roba a la botiga «es revisa que estigui en bon estat i es ven a preus molt econòmics».

Tots els fons recaptats, a més de destinar-se a entitats benèfiques, serviran per pagar les despeses del funcionament de la botiga, inclòs el personal.

Els xecs del 2013 / A més de fer el balanç del Greenpoint, es va aprofitar l'acte d'ahir per repartir els xecs corresponents de la recaptació de la subhasta de les bosses gegants dissenyades per artistes que van servir de decoració durant l'Andorra Shopping Festival del 2013. En aquest sentit, Camp va afegir que «l'aliança de les compres amb la cultura és un cavall guanyador, i més si hi afegim el caire solidari», i va assegurar que de cara a les properes edicions «intentarem renovar-nos cada any».

En total es van recaptar 9.500 euros de la subhasta, que els compradors van decidir destinar a quatre entitats sense ànim de lucre del país. Gràcies a les bosses solidàries Unicef va rebre un xec per valor de 2.000 euros, Amida un per 2.500 euros, Creu Roja Andorra un de 2.500 euros i Càritas un total també de 2.500 euros. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT