PUBLICITAT

Mobilitat preveu l'entrada de 49.000 vehicles per la Puríssima

  • Es recomana evitar avui l'entrada per la frontera hispanoandorrana de les 19 a les 23 h
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent passejant per l'avinguda Carlemany, un pont de la Puríssima anterior Foto: TONY LARA

L'Àrea de Mobilitat preveu l'entrada de 49.000 vehicles durant el pont de la Puríssima, que començar avui i s'allargarà fins dilluns. El dispositiu de trànsit s'ha iniciat avui a primera hora del matí i no finalitzarà fins finals del 8 de desembre. En el conjunt dels quatre dies es preveu una entrada estimada de 49.000 vehicles, el 70% per la frontera del riu Runer i el 30% per la frontera del Pas de la Casa.

Atès que el període festiu és de tres dies com ja es va donar l'any passat, es preveu un nombre similar d'entrades de vehicles al Pont del 2013, en què en van entrar en total 49.165. De tota manera, des del Govern alerten que el nombre final d'entrades de vehicles podria ser inferior si les condicions de neu als dominis esquiables no milloren els propers dies.

De moment la neu segueix sense aparèixer, de manera que les estacions obriran almenys durant avui les seves instal·lacions de manera parcial. Turistes i nacionals ja poden esquiar tant a Vallnord com a Grandvalira.

Cada dia hi haurà uns 200 efectius participant en el dispositiu especial. A més, Mobilitat recomana evitar les entrades per la frontera hispanoandorrana de les 19 a les 23 hores durant la jornada d'avui. Igualment, es recomana no entrar el dissabte i el diumenge de les 10 a les 14 hores per la frontera del riu Runer, i de les 8 a les 11 hores per la del Pas de la Casa. Pel que fa a la sortida, és millor evitar l'horari de les 16 a les 21 hores per les dues fronteres.

Respecte al dilluns, Mobilitat recomana evitar sortir de les 10 a les 15 hores per la frontera hispanoandorrana i de les 15 a les 20 hores per la frontera del Pas de la Casa.

REFORÇ POLICIAL / El Servei de Policia i els Agents de Circulació Comunals s'encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit informant de les incidències que es puguin produir durant aquests tres dies. A més, la Policia reforçarà amb presència de motoristes els matins a la zona de Sant Julià de Lòria (la que acostuma a registrar més congestió de vehicles), i les tardes amb patrulles.

Es pot obtenir tota la informació relativa al trànsit a través del telèfon blau 1802 1802, el web www.mobilitat.ad, SMS, Twitter: @Mobilitat_AND, mitjans de comunicació i TMC (TrafficMessageChannel o Canal de Missatges de Trànsit) a través dels navegadors d'última generació. Es tracta d'un sintonitzador de radio FM especial que duen els navegadors integrats per descodificar les dades TMC, va informar la pròpia Àrea de Mobilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT