PUBLICITAT

QUATRE OPCIONS PER A L'ETAPA ÍNTEGRA

  • L'edició del 2015 arribarà a Andorra el 31 d'agost, farà descans el dilluns 1 de setembre i el dimarts 2 es disputarà una jornada completa que encara no té un recorregut marcat però sí un gran nombre de possibilitats
RAFA MORA
ESCALDES ENGORDANY

La Vuelta a Espanya presentarà oficialment el recorregut complet de l'edició de 2015 el pròxim 10 de gener en una gala per a l'ocasió a la localitat andalusa de Torremolinos. D'algunes etapes es coneixen les sortides i arribades, i fins i tot se sap quines zones rebran la cursa espanyola, però el que encara es guarda com un gran secret són els recorreguts, un a un. Entre aquests tampoc no es coneixen els que seran al Principat. La Vuelta hi serà quatre dies i tres nits i inclourà una jornada íntegra per tot el país. Quatre andorrans, els quatre practicants del ciclisme, analitzen les possibles opcions per a l'etapa íntegra, oferint la seva ideal.

Claude Benet, cicloturista i mestre en l'actualitat, a més d'exministre del Govern que va encapçalar Jaume Bartumeu, és un d'ells i un dels que aposta per innovar. El més destacat de la seva idea és que l'etapa tindria sortida i arribada a Andorra la Vella, però compte a la revolucionària aposta: que el pilot passi pel camí de les Pardines. «No s'hauria d'asfaltar obligatòriament», assegura, i és possible que la idea sigui encertada si aquell tram s'adaptés una mica trepitjant el terreny per al pas de les bicicletes de carretera. Les altres tres opcions les aporten altres tres amants i practicants d'aquest esport com el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, el president de l'Sprint Club Andorra, Emili Pérez, i el síndic general, Vicenç Mateu.

TRES ETAPES AL PRINCIPAT / La Vuelta, segons es va anunciar el passat 13 de novembre després de la visita a Andorra del director de la cursa, Javier Guillén, arribarà al Principat el dilluns 31 d'agost de 2015. El final d'aquesta etapa tampoc no se sabrà fins el 10 de gener. El dia següent, dimarts 1 de setembre, la caravana ciclista romandrà al país en el dia de descans, mentre que el dimecres 2 de setembre està preparada la gran festa, l'etapa íntegra per al deliri dels aficionats nacionals i sobretot, segons pretén Andorra Turisme –180.000 euros és la inversió–, per a oferir per televisió una imatge d'Andorra el més maca possible, amb els helicòpters mostrant la cursa i les muntanyes, els pobles i la xarxa viària d'un país que, segurament, aquell dia viurà un col·lapse circulatori important. Aquesta jornada tindrà un final «en alt inèdit per a la Vuelta», segons va dir Guillén, i en aquests la llista es redueix a Cortals d'Encamp o Engolasters com a ports més durs i idonis. Ja per últim, el dia 3, dijous, la carrera marxarà, possiblemente direcció França.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT