PUBLICITAT

Des de zero

  • Amb la pèrdua del sènior, el CV Andorra s'ha bolcat en les categories inferiors per promocionar l'esport i l'objectiu és tenir un equip competint a Catalunya en cada categoria per al setembre de l'any vinent
ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'equip del CV Andorra júnior amb el seu entrenador, ?Pequeño', i altres jugadors i jugadores de la base Foto: ÀLEX LARA

Els màxims responsables del vòlei a Andorra, els jugadors i el país mateix van rebre un cop molt dur a principis d'aquesta temporada quan es va saber que el patrocinador que tenia el club es tirava enrera i havia de retirar-se de la competició i dissoldre l'equip, en un any en què estaven a un nivell molt alt i prometien.

Tot i això, el CV Andorra ha fet sempre un treball molt bo amb la base i ho dóna tot per assegurar el millor futur per l'esport al Principat. L'objectiu del club és tenir un equip en cada categoria --prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil i sènior-- per al setembre de l'any vinent i que tots ells puguin competir a Catalunya. De fet, un equip cadet ja començarà a jugar partits a partir del gener, com a prova per a la temporada que ve.

El CVA treballa en les diferents àrees de l'esport per promocionar-lo. Per exemple, a l'estiu, hi ha la instal·lació al parc central d'un camp de vòlei platja per jugar-hi i aquest any ho han potenciat amb activitats a Naturlàndia, que van ser un èxit. L'equip juvenil, l'únic que competeix ara mateix, tenien vuit nois l'any passat i només han continuat cinc. Tot i això, l'actual equip ha passat a tenir una plantilla amb 15 jugadors, amb nois des dels 14 anys fins els 17, gràcies a la incorporació d'alguns nois cadets que reforcen el juvenil.

Això només pel que respecta a les competicions que es fan a Catalunya i amb la Federació Catalana. Després, hi ha nens encara més petits que també s'entrenen amb els juvenils per millorar i aprendre, i poder competir més endavant. Aquest és el cas del Biel, que amb 12 anys entrena amb els grans: «La meva germana fa vòlei, i aquest estiu vaig anar a unes jornades de vòlei platja que fèiem amb el Dani. Vaig venir durant tres setmanes, em va agradar i em vaig apuntar al club», explica el jove jugador.

La promoció que ha realitzat per totes les escoles primàries d'Andorra també ha funcionat de meravella: el club compta ara amb uns 76 nens i nenes de totes les categories que entrenen en horari extraescolar, i tots aquests nois s'han aconseguit en només tres mesos de promoció. «Captes molt perquè en aquestes edats els nois encara no han escollit cap esport», explica l'entrenador de l'equip juvenil del CVA, Daniel Mininel ‘Pequenho', que també ha estat molt involucrat en la feina de captar nens.

Aquest dissabte, torneig de vòlei / Un altre dels projectes que porten a terme i que servirà per promocionar l'esport al país és la jornada esportiva que se celebrarà aquest cap de setmana al Lycée Comte de Foix, en la qual hi haurà vuit equips convidats que vindran des de diferents indrets de Catalunya per jugar un torneig. Un dels propòsits que es va posar el club a principi de temporada era aquest: fer un campionat amb equips de fora al final de cada trimestre amb equips de diferents categories i així els més joves també podrien gaudir de la competició.

El futur del vòlei/ Els jugadors del juvenil del CV Andorra també estan molt involucrats amb el club. Un exemple d'això és el capità de l'equip, Brian Koegler que explica: «S'està formant una bona base pel club i això es el més important, que el vòlei a Andorra no pari». Koegler, que va debutar aquest estiu passat amb la selecció absoluta, és un dels amants més gran de l'esport: «És molt important a la meva vida, una addicció. No m'imagino el meu futur sense jugar a vòlei», confessa el capità. Pel que fa al nivell de l'equip, Koegler afirma: «Molts dels nois no sabien jugar i he notat que han progressat molt. Jo crec que els ajuda entrenar amb nosaltres, i ells també ens ajuden perquè si no hi fossin ens faltaria gent. S'estan adaptant bé». Un dels jugadors que va començar aquest any, Joan Rodríguez explica: «el més difícil és la tècnica, però quan la domines ja és fàcil».

Daniel Mininel ‘Pequenho' (tècnic)

Joan Rodríguez

Sergio Borges

Brian Koegler

Guilerom Ruiz

Roger Plana

Oriol Cassany

David Ojera

Marc Velasco

Gerard Orteu

Joel Andorrà

Ronie Sumalbag

Adrià Cano

Adrià Palumbo

Joao Diaz

Raul Manwani



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT