PUBLICITAT

Les properes legislatives estrenaran vot per correu

  • Els electors que viuen fora poden apuntar-se a la propera convocatòria a www. votpercorreu.ad
  • Caldrà renovar la sol·licitud per a cada nova cita electoral, ja sigui general o comunal
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El secretari del Govern, Jordi Casadevall, en la presentació del sistema de vot per correu, ahir Foto: TONY LARA

El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, va presentar ahir el vot per dipòsit judicial per correu que serà operatiu a les properes legislatives del 2015. Casadevall va explicar que podran sol·licitar el vot per correu els electors que estiguin residint fora d'Andorra ja sigui de manera permanent o temporal, per cursar estudis o per treballar. I tot i que va argumentar que «és molt difícil quantificar el nombre de persones que utilitzarà el servei», va afegir que «pensem que ens mourem en volums de 300 a 500 electors». El càlcul respon a la necessitat de contractar una empresa de missatgeria internacional que assegurarà la tramesa dels vots fins a la Batllia d'Andorra. Un sistema que no s'assembla gens als dels països veïns que confien el servei de correus. Casadevall va justificar la contractació d'una empresa de missatgeria privada pel fet que «ens dóna prou garanties per assegurar el servei als països veïns i de la Unió Europea, però també en països molt més allunyats» i va afegir que «en canvi no coneixem els terminis que requereixen els correus certificats en tots els casos».

el portal electrònic / A partir d'avui mateix les persones que viuen fora d'Andorra i que no es volen deixar perdre la oportunitat de votar a les properes eleccions generals poden fer els tràmits per demanar el vot per correu al comú corresponent a través del portal www.votpercorreu.ad. I això fins el cinquè dia posterior a la dissolució del consell o la publicació del decret de convocatòria de les eleccions. També ho poden demanar de manera presencial al comú on estan inscrits al cens electoral. Per facilitar-se la tasca es poden descarregar el formulari del portal www.votpercorreu.ad i entregar-lo degudament omplert al comú «aprofitant alguna visita al Principat», va precisar Casadevall. Els sol·licitants hauran d'enviar la documentació personal i acreditar la residència o estada temporal a l'estranger. El comú resoldrà la demanda «de manera ràpida», va especular Casadevall, tenint en compte que «la tramitació de la informació és senzilla». El secretari del Govern va destacar que «donem la oportunitat a molta gent que fins ara no votava, perquè li era difícil poder-se desplaçar, de fer-ho», i va reconèixer que «esperem que el vot per dipòsit judicial augmenti perquè volem donar una cobertura total».

El procés presentat ahir dóna compliment als canvis introduïts en la Llei qualificada del règim electoral i de referèndum aprovada pel Consell General a l'abril passat, de la qual el decret d'aprovació del reglament que afecta el vot per dipòsit judicial per correu es va publicar ahir mateix al BOPA. El procés serà aplicable a totes les eleccions, però caldrà renovar-lo a caca convocatòria, «perquè la situació de les persones també pot canviar mentrestant», va argumentar Casadevall.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT